Drømmereiser til 10.000 kr

Kom deg langt vekk i vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høsten er her, og vinteren nærmer seg med stormskritt. Går du i tanker om å reise til sol og varme i vinter?

Mange av oss har som fast post at vi stikker til et eller annet eksotisk sted for å få et avbrekk fra en lang og mørk vinter. Populære destinasjoner er Thailand, India, Brasil, Mexico eller en eller annen karibisk øy.

Her kommer vi med flere konkrete forslag til reiser du kan gjøre i vinter. Vi har tatt utgangspunkt i at dere er to som reiser sammen, og at dere har rundt 10.000 kroner å svi av per hode - altså 20.000 til sammen. Dette skal dekke fly og overnatting.

Vi spurte noen av charterselskapene hvilke reiser de anbefalte til denne prislappen. Vi fikk inn mange fine forslag fra Brasil, Thailand, India, USA, Jordan og Egypt. Her kan det bli vrient å bestemme seg.

Strandsamba i Brasil

Brasil er et perfekt feiemål for vinterbleke nordmenn. Her er det strand, sol, god mat og sambatakter.

Paradisisk i brasilianske Porto de Galinhas. Foto: Apollo
Paradisisk i brasilianske Porto de Galinhas. Foto: Apollo Vis mer


Apollo har følgende reise å tilby: To uker på Summerville Beach Resort, et hotell med fem soler i Porto Galinhas. Ligger rett på Muro Alto-stranden, men har flere egne svømmebasseng. Her er også jaccuzzi, tennisbane, minigolf og to restauranter og treninsgssenter. Med avreise 10. desember, koster ferien 10.948 kroner per person, dersom to bor sammen. Andre reisetidspunkt gir noen hundrelapper i prisøkning.


Ving vil anbefale en toukers ferie i Pipa i Brasil. Du kan bo på norskeide Dorisol Pipa Ocean View, et lite hotell i utkanten av Pipa sentrum. Hotellet ligger på en klippe ved havet, og det er cirka 650 meter til stranda og Pipa sentrum. Det har fire v'er. Avreisen går 7. januar fra Oslo. Pris per person (forutsatt at to bor sammen) er 10.095 kroner. Vil du ta samme turen noen uker senere, koster det noen få hundrelapper mer.

Les mer og se bilder fra Pipa i artikkelen: Praia da Pipa - sexy strandglamour

Palmesus i Thailand

Er du en av mange som har forelsket deg i Thailand? Du har kanskje vært der allerede? Vinteren er høysesong, og mange pakkereiser er allerede utsolgte. Men det finnes fortsatt muligheter.

Det lille hotellet Karon Beach i Phuket. Foto: Ving
Det lille hotellet Karon Beach i Phuket. Foto: Ving Vis mer


Ving vil anbefale en tur til Karon Beach på Phuket, hvor du bor på Karon Place (to v'er +). Dette lille hotellet ligger en kilometer unna stranden, og to kilometer fra nærmeste lokale sentrum. Rommene er romslige, og hotellet har et lite basseng. Avreisen går 5. januar fra Oslo. Pris per person (forutsatt at to bor sammen) er 9.820 kroner. Frokost er ikke inkludert. Vil du ta samme turen noen uker senere, koster det noen få hundrelapper mer.

Phuket trekker drøssevis av norske turister hver vinter. Foto: Star Tour
Phuket trekker drøssevis av norske turister hver vinter. Foto: Star Tour Vis mer


Star Tour har flere muligheter for deg som har 10.000 kroner å bruke på to uker i Thailand. Et eksempel er øya Koh Koh Khao ved Phuket. Denne nesten øde øya har et spahotell - The Tacola Resort & Spa (tre s'er +), og her kan du feriere i to uker for 10.248 kroner per person, hvis to bor sammen.

Glimt fra Thailand - bildespesial

Methavalai Hotel ligger ved Siambukta i Thailand. Foto: Orkidéekspressen
Methavalai Hotel ligger ved Siambukta i Thailand. Foto: Orkidéekspressen Vis mer


Orkidéekspressen er spesialist på Thailand, og arrangerer både pakketurer, og rundturer med guide. I vinter kan du reise til Thailand og bo de første to nettene på Montien Riverside i Bangkok, og så en uke på Methavalai Hotel ved stranden i Cha Am ved Siambukta. Hit drar thailendere selv for å bade, så du slipper å vasse i andre utenlandske turister. Denne pakken koster fra 12.855 kroner per person avhengig av reisetidspunkt, hvis to bor sammen. Det er noen tusenlapper mer enn utgangspunktet på 10.000 kroner, men venter du med å reise til mai, når det er lavsesong i Thailand (men fortsatt sol og fint vær), kan du få samme tur for under 10.000 kroner.

Dødehavets salte vann skal ha helende virkninger på kropp og sjel. Foto: Apollo
Dødehavets salte vann skal ha helende virkninger på kropp og sjel. Foto: Apollo Vis mer


Flytende ferie i Jordan

Apollos store vinternyhet er Jordan, ørkenlandet som ligger mellom Israel og Saudi Arabia. Unn deg en ukes luksus ved Dødehavet. Bo på spahotellet Kempinski (med fm soler), som ligger ved Dødehavets bredder, og veksle mellom å flyte rundt i det salte havet, og drømme deg bort mens du får en spabehandling. En uke på dette luksushotellet koster 7.048 kroner per person når to bor sammen. Avreise for dette priseksempelet er 6/12.

Les også: Klin til og hopp i det - bli med til Dødehavet

All the way to USA

Hvite palmestrender i Fort Lauderdale. Foto: Star Tour
Hvite palmestrender i Fort Lauderdale. Foto: Star Tour Vis mer


Florida har dukket opp som et alternativ hos Star Tour. Reiser du 5/12, får du alle kombinasjonspakkene charterselskapet tilbyr til under 10.000 kroner per person. Et eksempel er en uke i Orlando/en uke i Fort Lauderdale, eller en uke i Fort Lauderdale/en uke i Key West. Du kan også kombinere en uke i Fort Lauderdale med en ukes rundtur i egen leiebil til forhåndsbestilte hotell. Et konkret eksempel på en Floridatur er en uke i Fort Lauderdale på FL Beach Resort (tre S'er), et leilighetshotell bare 150 meter fra stranden, og en uke på Staybridge Suites Lake Buenavista (fire s'er) i Orlando. Dette hotellet har høy standard, basseng og gratis buss til temaparkene i Orlando. Avreise fra Oslo 5/12. Prisen er 9.548 kroner per person når to bor sammen.

Florida på blodig alvor - se bildene

Kapp Verde er eksotisk, men ikke altfor langt unna.  Foto: Star Tour
Kapp Verde er eksotisk, men ikke altfor langt unna. Foto: Star Tour Vis mer


All-inclusive på Kapp Verde

Eksotisk, men ikke SÅ langt unna. Star Tour foreslår også en uke på all-inclusive hotellet Riu Fuana (fire s'er). Hotellet ligger rett ved stranden, og med ørkenen som nærmeste nabo. Rommene er romslige, og uteområdet stort. Med avreise fra Oslo 1/12 betaler du 8.148 kroner per person hvis to bor sammen.

Oppdag Kapp Verde - se bildene

India kan friste med lange sandstrender og billig mat og drikke. Foto: Apollo
India kan friste med lange sandstrender og billig mat og drikke. Foto: Apollo Vis mer


Intenst i India

India er et billig ferieland, og et fint alternativ for deg som vil vekk i vinter. Apollo har en toukers tur til det nordlige Goa for 9.278 kroner per person, dersom to bor sammen. Avreisen er 4/12 fra Oslo. Hotellet heter Chalston Beach Resort (to soler), og ligger rett ved stranden. Det drives av Chalston og hans svenske kone Maria. Enkelt, men hyggelig lite hotell med eget basseng.

Gøy i Goa - hippienes paradis

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!