Drømmereiser jorden rundt

Fem pirrende ruter jorden rundt, for den som drømmer...

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den store drømmen for mange er å reise rundt hele kloden. Vi konkretiserer det hele med våre fem spennende ruter jorden rundt. Fristes du av å dingle etter fingertuppene i Thailand, av selvpåført kredittkortgalskap i Dubai eller av hemningsløs fullmånefesting i Goa? La våre fem tematurer rundt planeten inspirere deg til å skape din drømmereise.

Fem turer - fem interessefelt

Vi har snekret sammen reiser som både skal være mulige å gjennomføre, og som skal passe forskjellige interesser. Her er valg både for urbanisten, partyløven, beach-bomsen, kulturfriken og sportsfantasten. Vi har fått prisforslag fra forskjellige reisebyråer, også for å vise bredden i tilbydere av denne typen reiser.

 • Rundtur for urbanister
  - 17.728 inkludert avgifter (pris primo januar fra Reisefeber).

 • Rundtur for partyløver
  - 20.500 inkludert avgifter (pris fra Via Ferieverden).

 • Rundtur for badeengler
  - 23.100 eks. avgifter (pris fra Globetrotter).

 • Rundtur for kulturjegeren
  - 19.100 inkludert avgifter (fra Traveltaylors AS)

 • Rundtur for adrenalinjunkies
  - 22.385 inkludert avgifter (pris primo januar fra Reisefeber).
 • Fem ruter med fly jorden rundt. Foto: Stian
  Fem ruter med fly jorden rundt. Foto: Stian Vis mer

  En standard jorden-rundt tur trenger ikke koste så mye. For 13.000 kroner pluss avgifter kan du reise vestover med SAS og Quantas. For den prisen reiser du via USA og Østen og tilbake til Norge og legger fritt inn fem stopp. I tillegg kan du legge inn ekstra stoppesteder for 700 kroner per stopp. Dette prisforslaget kommer fra reisebyrået Globetrotter. Andre priser har vi fått fra Travelnet Reisefeber i Bergen, Via Ferieverden og Kilroy.

  Tips for globetrotteren

  I fjor snakket vi med paret som tok fri i åtte måneder for å reise verden rundt.

  - Tid kan man aldri få nok av når man reiser. Vårt råd er: Bruk mest mulig tid, og favn ikke over for mye. Flere tips fra Liv-Astri og Tor Erik kan du lese her.

  Følger du parets råd om å ta en lang tur, må du være klar over at den vanlige reiseforsikringen ikke dekker reiser ut over cirka 35 dager. Reiser du lenger, må du tegne tilleggsforsikring. Mer om reiseforsikring på langturen finner du i denne artikkelen.

  Mange jenter ønsker å kaste loss fra dagliglivet her hjemme, men skremmes av ryktene om den store farlige verden. Billedkunstner og globetrotter Liv Reidun Brakstad har lange opphold bak seg på flere kontinenter, og mener at farlige land er farlige for alle - ikke bare for jenter. DinSide Reise snakket med henne i fjor vår.

  Liv Reidun Brakstad har hatt flere lange opphold utenfor Norge.
  Liv Reidun Brakstad har hatt flere lange opphold utenfor Norge. Vis mer

  - Går du inn i slummen i Sør-Afrikas storbyer iført flashy smykker og dyre klær, eller slenger rundt med usunne typer, får du det bråket du ber om. Flere råd fra Brakstad får du i denne artikkelen.

  Reiser du i lange sprang, kan du fort bli plaget av jetlag. Det vil si at kroppens biologiske klokke ikke greier å holde tritt med døgnrytmen der du er. De fleste opplever det som vanskeligere å fly østover enn vestover. Råd mot jetlag finner du her.

  Så til sist, prisen: Hvordan kommer du deg rundt kloden for minst mulig penger? Generelt kan vi si at det blir dyrere jo flere stopp du gjør. Videre lønner det seg å legge opp turer som passer til pakketilbud fra de store flyalliansene. Det er også prisvennlig å velge stopp der du er over fra fredag til lørdag eller lørdag til søndag. Flere billigtips finner du her.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer