Drømmereise i sikte

De har drømt, planlagt, bestilt pakket - og endelig kan de reise. Bli med på planleggingen av drømmereisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Konrad Jørgensen og Camilla Igland regner med å vise frem en annen hudfarge om syv uker.
Konrad Jørgensen og Camilla Igland regner med å vise frem en annen hudfarge om syv uker. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vi har nok planlagt siden før jul, men kjøpte ikke billettene før to uker før påske. Det vil si cirka fire uker før avreise. Det forteller Konrad Jørgensen (28) som sammen med samboer Camilla Igland (25) nylig har lagt ut på drømmereisen. Vi snakket med paret noen dager før flyet lettet for første etappe.

- Vi var nok litt sent ute med bestillingen. Det var vanskelig å finne ledige avganger og vi måtte droppe Bangkok. Dessuten snudde vi "retning" på reisen, og drar til USA før Asia.

I syv uker skal Konrad og Camilla turnere verden, før de kommer tilbake til Norge og sommeren. Og for begge er dette første gang jorden rundt. Her ser du ruten de skal følge.

Fem kredittkort

Paret er usikre på hvor mye penger de kommer til å bruke. De satser både på å spise og bo rimelig, men ikke på de aller mest skrapa stedene. Tips fra Kilroy Travels, et av de største reisebyråene for ungdomsreiser, tilsier at 10.000 kroner i måneden er et greit budsjett.

- Det syns vi høres litt lite ut, selv om vi skal bo hos venner i Singapore, og selv om hotellene i USA er betalt på forhånd, sier Konrad.

For sikkerhets skyld satser de på en solid bunke plast. Fem kredittkort av diverse typer og varianter blir med jorden rundt. Dessuten tar de med en del kontanter. Fortrinnsvis i dollar.

Flybillettene kjøpte paret hos STA Travels. Siden en av dem er under 26 år, får de ungdomsbilletter. Prisen for denne reisen ble 12.500 kroner per person. I tillegg har de bestilt og betalt en del hotellopphold på forhånd. For eksempel i London og USA, samt steder der flyet ankommer sent på kvelden/natten.

Forventede høydepunkter

Under oppholdet i USA planlegger Jørgensen/Igland å besøke Las Vegas. Her ser vi bilde at et hotell som er modellert med kjente bygninger i New York som forbilde. Foto: Bjørn Eirik Loftås
 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Under oppholdet i USA planlegger Jørgensen/Igland å besøke Las Vegas. Her ser vi bilde at et hotell som er modellert med kjente bygninger i New York som forbilde. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det er to vinterbleke nordboere som gleder seg stort til drømmereisen, vi snakker med noen dager før avreise.

- For meg er Australia viktigst. Jeg har alltid drømt om å reise hit, og har kjenner mange som har vært der og studert der. Alt er greit bare vi får med Australia, hevder Camilla.

Konrad har ingen absolutte storfavoritter på forhånd, og gleder seg mest til hele pakken. Men innrømmer en viss forventning til å handle billige filmer og tekniske godsaker i Malaysia.

- En kamerat fortalte at han handlet ti DVD-filmer for 200 kroner i Malaysia. Det er billig. Her har vi dessuten fått tips om luksushotell til 450 kroner natta. Det har vi tenkt å benytte oss av.

Forberedelser

Før reisen har samboerparet ordnet seg på alle fronter hjemme. Leiligheten passes på av venner og familie, og en bekjent skal bo der deler av tiden. Faste regninger er satt på trekk, øvrige blir ordnet av familien.

- Jeg tar ut ferien samt overførte feriedager fra i fjor, for å få syv uker i strekk. Camilla har vært i vikariat, og var ferdig med engasjementet nå, forteller Konrad.

Dessuten har de tatt kopier av reisedokumenter og pass. Noen kopier tar de med seg, andre legger de igjen noen hjemme hos kjente. De har også med telefonnumre til alarmsentraler og lignende i tilfelle sykdom og tyveri. De har også fylt sekken med noen kilo reisehåndbøker for steder de skal besøke. De kommer nok til å bli lagt igjen i de respektive land ved avreise, for å lette vekten.

 • Her ser du parets reiserute
 • Tidligere i vår snakket DinSide Reise med to jenter som nylig var kommet tilbake fra flere måneders opphold i Mellom-Amerika. Se deres erfaringer og sjekk tipsene som gjør drømmen lettere å realisere.

 • Sjekk også tipsene til aktuelle drømmereiser jorden rundt
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Ta også en titt i Din Reiseguide og Skiguiden og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!