Drømmeøyer til salgs

En svensk øy til 750.000 kroner kan være et godt alternativ til rådyre meter i den norske strandlinja.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Rådyre karibien, fristende sydhav eller trygge Sverige? Du finner øyer til salgs i hele verden. Prisene varierer mye- etter beliggenhet, størrelse og "standard". Her er fire eksempel på hva som er til salgs akkurat nå.

Billig i Sverige

Svensk øy til 750.000 kr. FOTO: Vladi Islands Vis mer

Den svenske øya Dalsland ligger i en innsjø 70 kilometer nord for Göteborg. Du får kjøpe hele øya for omlag 750.000 norske kroner - det er mindre enn du betaler for en ett-romsleilighet i Oslo. Øya har fastlandsforbindelse via en bru.

Kjøper du denne øya, får du både to båter, en fin hytte og brygge med på kjøpet. Og du er selvsagt garantert strandlinje.

Millionøy i Irland

Irsk øy til 7,8 mill. nKr. Foto: Vladi Islands Vis mer

For 7,8 millioner norske kroner kan du kjøpe Shore Island på Vestkysten av Irland . Øya ligger Sør for den trivelige turist- og studentbyen Galway. Øya er 120.000 kvadratmeter i utstrekning.

Selv om det ser slik ut på bildet, er ikke øya flat, den har et knaus på midten. Det er mulig å lande med småfly på øya, som ligger nær Shannon flyplass. Øya er ubebodd, men det er ikke vansklig å få bygd her. Her er gode muligheter for laksefiske.

Hvit fristelse

White Island i Karibien Vis mer

Denne karibiske perlen ligger i Grenada, og koster intet mindre enn 12,5 millioner kroner. Hele øya er omringet av hvit sandstrand. Fra toppen av klippa har du utsikt utover den karibiske øyverdenen. Ifølge reklamen er dette et paradis for alle som liker å seile.

Italiensk luksus

Isola Gallinara i Italia Vis mer

Isola Gallinara ligger ved den italienske riviera, og koster rundt 66 millioner kroner. Den som har råd til å betale prisen, får tilgang til et kapell fra Middelalderen og en luksuriøs villa.

I havna er det plass til 12 luksusbåter, og øya har til og med egen landingsplass for helikopter. Øya frister også med flotte hager og parker, svømmebasseng og panoramautsikt mot rivieraen.

Kilde: Vladi Private Islands