Drømmeøyer til salgs

Drømmer du om din egen ferieøy? Du kan gjøre drømmen virkelig hvis du har 900.000 kroner.

Den som hadde sin helt egen øy å tilbringe late sommerdager på. Se det for deg: Solnedganger i havet, fiske fra egen båt, nakenbading fra brygga, måkeskrik, svaberg og bølgeskvulp.

Høres det deilig ut?

Vi har funnet frem åtte øyperler i Norge og Sverige som er til salgs akkurat nå. Riktignok krever flere av dem at kjøperen har en relativt fet lommebok, men et par er ikke så fryktelig dyre.

Se selv og drøm deg bort:

Drømmeøyer til salgsBukkøy, Helgelandskysten

Vi begynner med den billigste øya, og også den som ligger lengst nord. Et helt øyvær til salgs på Helgelandskysten. Eiendommen består av tre deler på tre øyer med et totalareal på 145,5 mål. Våningshuset har innlagt vann og strøm. Det står tre uthus på tunet. Eget naust og brygge. Bukkøy ligger bare en halvtimes båttur fra Vega, og hører derfor innunder Unescos verdensarvliste. Strenge regler for endringer av eiendom/natur.

Pris: 900.000 kroner
På nett: Finn.no

Drømmeøyer til salgsHomsjøen på Finnskogen

Denne hytta ligger ikke ved sjøen, men byr på sommeropplevelser med fiske, bading og turer i de dype skoger i Hedmark. Også gode jaktmuligheter i området. Øya er på 23 mål, og ligger i Homsjøen syd i Finnskogen. På øya står en laftet tømmerhytte på 38 kvadratmeter. Den har innlagt strøm. På fastlandet ligger et naust med en båt som følger med på kjøpet. Avstanden ut til øya er 100 meter. Litt artig informasjon - like ved ligger et område som heter Heimbrenten...

Pris: 1,49 millioner kroner
På nett: Finn.no

Drømmeøyer til salgsHjellestad, Raunefjorden

På det fagre Vestland, i Raunefjorden utenfor Bergen, ligger denne eiendommen på den ene halvdelen av øya Hjellestad. Eiendommen består av en hytte og et naust. Vann fra egen tank, og snurredo. Peis og elektrisk oppvarming. Stor brygge og flott utsikt mot Espeland og Sotra. Sol hele dagen. Båtturen fra fastlandet tar bare noen minutter. Eiendommen har et areal på 9,4 mål.

Pris: 5,6 millioner kroner
På nett: Finn.no

Drømmeøyer til salgsVed Kråkerøy, utenfor Fredrikstad

På den seks mål store naboøya til Kråkerøy ligger en enkel hytte på 57 kvadratmeter med soverom, kjøkken og stue. Hytta har elektrisitet. På øya ligger også et båthus. Kråkerøy ligger rett utenfor fastlandet.

Pris: 6,5 millioner kroner
På nett: Finn.no

Drømmeøyer til salgsUnholmen ved Stauper, Tønsbergfjorden

Midt i Tønsbergfjorden ligger Unholmen, helt ute i havgapet. På den 16 mål store holmen er det bygget to mindre hytter, en med senger, og en med kjøkken. Hovedhytten på 70 kvadratmeter brant ned på 70-tallet, men kommunen har gitt tillatelse til at den kan bygges opp igjen. Det er ikke innlagt vann, strømm eller avløp. Unholmen frister med skurte svaberg med sjelden flora og et rikt sjøliv. Flotte dykkemuligheter. Hovedbrygga er 40 kvadratmeter.

Pris: 10 millioner kroner
På nett: Finn.no

Drømmeøyer til salgsKoholmen, Strömstad

Koholmen ligger bare noen minutters båttur fra Strömstad. Den 48,5 mål store øya har et hovedhus, et anneks, båthus, sauna og to dukkestuer. Hovedhuset har en vinkjeller, åpen peis, og en stor terrasse med flott utsikt. To båter hører med - en skjærgårdsjeep og en speedbåt.

Pris: 14,16 millioner kroner
På nett: Private Islands OnlineØy nord for Stockholm

Utenfor Grisslehamn, en times kjøretur nord for Stockholm, ligger denne ikke navngitte øya på 15 mål. Eiendommen består av et hovedhus og et anneks. Øya har telefonlinje og elektrisitet, og du kan bruke epost for å bestille varer fra nærmeste kolonialbutikk, som frakter maten ut til øya.

Pris: 4,65 millioner kroner
På nett: Vladi private IslandsStora och Lilla Bergholmen, Stockholms skjærgård

Disse to små øyene hører til Stockholm by, og ligger mellom Lidingö og Djursholm, et av Stockholms mest eksklusive boligområder. Hovedhuset er bygget i 1906, i art noveau-stil. Det finnes også en sauna på eiendommen. Strøm, vann og avløp gjør at du kan bo på øya hele året. Det samlede arealet er på 10,5 mål.

Pris: 16,19 millioner kroner
På nett: Vladi Private Islands