Drømmen om Korsika

Hva bør vi få med oss på Korsika, spør en leser. Reiseeksperten svarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei. Planlegger to uker på Korsika i juli. Hva bør man absolutt få med seg? Hva er beste by å ha som base?

Velbevart på Korsika

Korsika hører til Frankrike, og ligger like nord for Sardinia utenfor Italia. Øya er 185 kilometer lang og 80 kilometer på det bredeste. Korsika har egentlig ikke satset noe serlig på turisme, og derfor slipper du i stor grad unna de mer uheldige utslagene av masseturismen som du finner ellers i Middelhavet. Særlig inne på øya vil du finne velbevarte steder som ikke har latt seg ødelegge av turistene. I alle fall ikke så langt. Vi har fått gode tips fra en av journalistene i DinSide, Brynjulf Blix, som kjenner spesielt godt til Korsika på grunn av familietilknytning og flere besøk der.

Fra sentrum i Ajaccio på Korsika.
Foto: Brynjulf Blix Foto: Brynjulf Blix
Fra sentrum i Ajaccio på Korsika.
Foto: Brynjulf Blix Foto: Brynjulf Blix Vis mer

I øst finnes de lengste strendene, men landskapet er mindre attraktivt enn i vest.

- Østkysten er kjedelig, flat og myrlendt. Dere bør heller satse på å bo på vestkysten, for eksempel i Ajaccio. Vestkysten er mye vakrere enn syd-øst, med forrevne klipper og bratte fjell. Herfra er det dessuten kort vei til alt, blant annet til øyas flyplasser. Du kan bade her, men det er også kort vei opp i fjellene.

Korsika er nemlig ikke bare en badeøy. Fjellene er høye, faktisk er 20 av Korsikas fjell over 2.000 meter høye. Mulighetene for fotturisten er med andre ord ypperlige, og det er mange tilbud på organiserte turer. Vil du klatre er det også en populær aktivitet her. Adrenalinjunkies kan kanskje også la seg friste av canyoning, en sport der du ikler deg tau, hjelm og våtdrakt, og følger en vilt bekkefar ned gjennom fjellene.

- Mange besøker den berømte byen, Bonifacio, på sydspissen av Korsika. Den er vakker, men en turistfelle, advarer Blix som heller anbefaler den vakre togturen gjennom fjellene fra Bastia og Ajaccio.

- Legg gjerne inn stopp underveis, for eksempel i byen Corte, midt inne på øya, råder Blix, som også råder tilreisende til å leie bil for å se seg om. Øya er ikke stor, så du rekker over mye på få dager. Vær bare advart: Trafikkulturen er ikke som hjemme.

  • Her kan du se noen av Blix' bilder fra Korsika.
  • God tur, hilsen Reiseeksperten

  • Tilbake til innledningen.

  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!