Drømmeferie i Australia

Mange drømmer om å reise til det store landet "down under". Her er lesernes heteste tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Sydney - OL og operahus har gjort Australias heftigste by kjent. 
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Sydney - OL og operahus har gjort Australias heftigste by kjent.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Australia er langt unna – men likevel reiser stadig flere nordmenn til det store landet. Spesielt er det studenter som har funnet veien "down under" på grunn av lange ferier, gode studentpriser på flybilletter og mange utvekslingsmuligheter og studievalg. Likevel bør Australia være et reisemål som passer flere enn bare de yngste.

Her er lesernes beste tips, hentet fra Reiseguiden. Her kan du også selv legge inn tips, råd og kommentarer om Australia og andre reisemål.

Steder å se

Korallrevene i Great Barrier Reef går igjen som høydepunktet under besøket i Australia. I tillegg anbefales paradisøyer som Heron Island og Whitsundays med en av verdens flotteste strender. Sjekk lesernes tips for steder å se her

Folk og dyr

Barske krokodillejegere, søtladne såpestjerner og brunbarkede surfere – det er australiere sett utenfra. Se hva leserne sier om folket i Australia.

Dyrelivet "down under" har også et frynsete rykte. Kontinentet kan skryte på seg en anseelig mengde giftige edderkopper, slanger og andre merkelige kryp. Her finner du også livsfarlige krokodiller og haier, villhunder med dårlig rykte, hoppende kenguruer og nusselige koalaer. Australias farlige og merkelige dyreliv går ikke ubemerket hen hos leserne.

Smarte reisetips


Australia er et enormt land, og om du ikke reiser med fly, bør du beregne godt tid på å reise rundt. Tips om leiebiler og hoteller her.

Mer om Australia finner du her.

Andre diskusjoner og tips

Tidligere har du kunnet lese følgende diskusjoner og tips leserne har bidratt med i Reiseguiden:

Ibiza - verdens beste partyøy?
Robinsinriket - paradis eller turistmølle?
Verdens fineste strand
Phuket - idyll eller turistfelle?
Blendende og brutalt i Brasil
Iran - vår neste feriefavoritt
Karibia - full service, null sjarm
Egypt - ikke for jenter?

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.