Myrtosstranda regnes som en av de flotteste strendene, skal vi tro ymse reisemagasiner. Foto: Dimy Melidis
Myrtosstranda regnes som en av de flotteste strendene, skal vi tro ymse reisemagasiner. Foto: Dimy MelidisVis mer

Drøm deg bort til verdens flotteste strender

Sjekk ut de 20 strendene som er i verdenstoppen.

For mange er ferie synonymt med sol og strand. Det er de proppfulle charterflyene på vei til feriedestinajsoner i Middelhavet i sommer et bevis på.

Kjenner du igjen følelsen du får når du første dag i ferien kommer ned til stranda der du skal bade og kose deg i en hel uke eller kanskje to?

Men det finnes strender, og det finnes drømmestrender.

Og drømmestrendene, de har gjerne turkisblått og krystalllart vann, finkornet sand, og kanskje noen palmer i strandkanten. Hvorvidt stranda ligger i en spennende storby, i et kjent ferieresort eller på en nesten øde øy, det kommer an på hva slags type ferie du liker.

Uansett er drømmestrendene godt lesestoff, og reisemagasiner over hele verden lager jevnlig lister over det de mener er verdens flotteste strender. Noen strender går igjen på disse listene.

På YouTube fant vi en video med bilder fra de 20 strendene som er hyppigste gjengangere på slike topplister. Her er det bare å drømme seg bort, og planlegge neste solferie. (Trykk på hq-knappen for best bildekvalitet.)


Har du en drømmestrand du vil anbefale til andre lesere? Skriv i debattforumet!

Her er lesernes norske strandfavoritter

DinSide Reises favoritter

DinSides reisejournalister har fartet ganske mye rundt, og besøkt en rekke fine strender. Her er noen av favorittene:

  • Ipanema i Rio de Janeiro. En av verdens kuleste storbystrender. Til en viss grad en se og bli sett-strand, for hit kommer Rios vakreste for å sprade rundt i badetøy. Men ikke la deg skremme bort av det, for stranda er super.
  • Praia da Rosa og Guarda do Embau på Brasils sørkyst. To glitrende strender, omgitt av fine hoteller og lekre ferieboliger for fiffen. Her er også bra forhold for surferne.
  • Lake McKenzie på Frazer Island i Australia. De kritthvite sandstrendene ser nesten uvirkelige ut, men de er like flotte som bildene viser. Deilig å slippe å tenke på hai, også, for dem er det en del av i havet rundt Australia.
  • Strendene på Zanzibars østkyst. Zanzibar byr på noen av de vakreste strandomgivelsene du kan tenke deg. Sanden er finkornet, og enten du velger å gå til høyre eller venstre kan du bare glemme å finne enden. På østkysten kan du oppleve virkelig tidevann - vannet forsvinner fra strendene en gang om dagen. Et spennende fenomen å få med seg.
  • Kokkinokastro på Alonissos i Hellas. Små, lyse rullesteiner gir ekstra klart vann, og det at stranda er litt utilgjengelig er enda en bonus.
  • Dueodde på Bornholm i Danmark. Du trenger ikke reise så langt for å finne fine strender. På Dueodden venter en romslig og overraskende hvit sand, svært – dette bør være en favoritt for barnefamilier.
Lese mer og se bilder fra disse strendene? Se her: Våre favorittstrender