<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer

Drittlei av feriemage?

Et nytt plaster kan ta kverken på uhumskhetene før de tar knekken på deg.

Publisert
Sist oppdatert

Plasteret som er impregnert med giftstoffer fra E. coli-bakterien, viser seg nemlig å være 74 prosent effektivt mot diaré forårsaket av bakterien, melder BBC News.

Det er amerikanske forskere som står bak studien, hvor 178 frivillige deltagere ble sendt ut på tur til Guatemala og Mexico enten med jukseplaster eller ekte "diaréplaster".

Les også: Ikke la ferien gå i dass

De som ble syke til tross for at de brukte plasteret, ble også raskere friske, ifølge studien som er publisert i tidsskriftet Lancet Medical Journal.

Bedre forberedt

Mageproblemer er vanlig blant personer som reiser til visse deler av verden, og forskerne bak studien anslår at opptil 27 millioner reisende rammes hvert år. Vanlige symptomer er oppkast, diaré og magekramper, og problemene kan ofte sette folk ute av spill i flere dager.

Ved å utsette seg selv for giftstoffene som er produsert av E. Coli via plasteret, mener forskerne at immunforsvaret vil være bedre forberedt når det blir utsatt for ekte vare.

Les også: Unngå mageplager på ferie

Ifølge Dr. Richard Dawood som driver en reiseklinikk i London, gir reiseplasteret de samme effektene som vaksinen mot kolera.

- E.coli forårsaker rundt 40 prosent av alle tilfeller av reisediaré, så dette gir ingen fullstendig beskyttelse, påpeker han.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer