Drinkene du ikke bør drukne sorgene i

Med en prislapp på utrolige 170.000 kroner, er du herved advart: Dette er ikke drinkene du bør drukne sorgene dine i.

Publisert
Sist oppdatert
Merk at det ikke nødvendigvis er selve drikken som er prisdriveren i disse drinkene, men heller pynten ...


- En Dazzle, takk.

- Værsågod, det blir 170.000 kroner ...

Du bør ha drukket drinken før regningen blir presentert, ellers er det fare for at du setter den i halsen ...

Det er amerikanske Forbes som har listet opp verdens dyreste drinker. Cocktailen Dazzle er den desidert dyreste på listen, og den får du servert på Second Floor Bar på Harvey Nichols i Manchester. Den koster den (u)nette sum av 170.000 kroner. Du bestiller kanskje ikke så veldig mange av den ... Men så har den også en ganske unik ingrediens ...

Dette er drinkene med det lille ekstra.

Dazzle Cocktail. Foto: Harvey Nichols
Dazzle Cocktail. Foto: Harvey Nichols Vis mer


Toppen av Norge

I Norge ligger det øvre prisnivået på drinker heldigvis mye lavere. Toppbaren på Oslo Plaza, SkyBar, opplyser at den dyreste drinken på barkartet deres er en Champagne-mojito til 115 kroner. I toppbaren Etoile Bar på Grand Hotel, er det dyreste en Kir Royale til 111 kroner, og baren Dagligstuen på Hotel Continental opplyser at den dyreste drinken på deres barkart er Long Island Ice Tea til 98 kroner. Men du får nok verken diamanter, gull eller rubiner for denne prisen

VERDENS DYRESTE DRINKER

Merk at det ikke nødvendigvis er selve drikken som er prisdriveren i disse drinkene, men heller pynten ...

Dazzle – 170.000 kroner

Dette er cocktailen du blir blendet av, om ikke av smaken, så i alle fall av bunnfallet. For når champagnen og jordbærene er borte, ligger det en diamantring i hvitt gull og skinner i bunnen av glasset. Dette er ikke drinken du kjøper på impuls – den må forhåndsbestilles, og ringen må besiktiges i forkant. Safe-oppbevaring av ringen kan arrangeres, dersom du må ha flere oppstrammere etter den ganske så sikkert noe uvanlige cocktailen. Kanskje er det mer å hente i bunnen på flere glass?

Sted: Second Floor Bar, Harvey Nichols, Manchester
Pris: Fra 15.250 pund, tilsvarende 170.420 kroner

Diamant-cocktail. Foto: Sheraton Park Tower hotel
Diamant-cocktail. Foto: Sheraton Park Tower hotel Vis mer


Diamant/rubin-cocktail – 11.172 til 44.687 kr

Vi befinner oss fremdeles i Storbritannia, og cocktailbærene er fremdeles ikke spiselige ... I Pianobaren hos Sheraton Park Tower hotel i Knightsbridge, får du servert Louis XIII Diamond Cocktail, med et diamantsmykke etter din smak. Prisen på cocktailen avhenger selvsagt av størrelsen på diamanten; fra 1.000 pund for en 0,24-karats diamant til 4.000 pund for en en-karats diamant. Øvrige ingredienser i drinken er Remy Martin Louis XIII, også drukket av Winston Churchill for å feire valgseieren i 1951.

Sted: Sheraton Park Tower hotel, Knightsbridge, London
Pris: fra 1.000 til 4.000 pund, eller fra 11.172 til 44.687 norske kroner

Martini-on-the-Rock - 53.169 kroner

Denne typen rocks er det nok mange som ville ha foretrukket i drinken sin, heller enn isbiter. For her er det en ekte diamant i bunnen av glasset. Bare synd at prislappen på den med isbiter og den med diamanter ikke er helt kompatible ...

72 timer er forhåpentligvis ikke normal ventetid på en drink i denne baren, men akkurat denne martinien må forhåndsbestilles senest 72 timer i forkant av servering. Grunnen til den lange ventetiden er at du må velge steinen i forkant. Prisen på drinken vil variere etter størrelsen på diamanten ...

Ifølge Forbes, er det kun to slike cocktailer som er bestilt etter lanseringen av den i 2004.

Sted: Blue Bar, Algonquin Hotel, New York
Pris: 10.000 dollar, eller 53.169 norske kroner

High Roller Martini.
High Roller Martini. Vis mer


Ménage A Trois - 15.950 kroner

Trekantdrama bestående av 23-karats gullpynt, spieselige gullflak og flytende gullsirup. Drinken består for øvrig av Cristal Ros, Hennessy Ellipse og Gran Marnier, som du kan slurpe i deg gjennom et forgyllet sugerør besatt med et diamant solitær-kort.

Sted: Tryst, Wynn Hotel, Las Vegas
Pris: 3.000 dollar, eller 15.950 norske kroner

High Roller Martini - 5.317 kroner

Denne restaurantkjeden har en 1.000-dollar Martini på alle sine avdelinger, hver avdeling har forskjellige smykker fra Lagos. High Roller, som er navnet på smykke-Martinien i Las Vegas, er pyntet med en pavering med diamanter. Dette er imidlertid restaurantkjeden med samvittighet; for hver drink av denne typen de serverer, går 500 dollar til veldedighetsorganisasjonen Share our Strength.

Sted: The Capital Grille, Las Vegas
Pris: 1.000 dollar, eller 5.317 norske kroner

Jambu's Bar. Foto: Raffles Resort
Jambu's Bar. Foto: Raffles Resort Vis mer


Sverd-Martinier - 1.595 kroner

Kjøper du en av tema-Martiniene hos Jambu's Bar, får du et 14 karats håndlaget gullsverd på størrelse med en cocktailpinne, med på kjøpet. Baren tilbyr i alt 88 forskjellige typer Martini, men det er fire forskjellige tema-Martinier bevæpnet med forskjellige sverd, fra samurai til Excalibur. Jambu's Bar er imidlertid langt fra fiendtlig; den ble i 2005 listet som en av verdens mest romantiske restauranter i Karibia, av Condé Nast Traveler.

Sted: Jambu's Bar, Raffles Resort, Canouan Island, Grenadines
Pris: 300 dollar, eller 1.595 norske kroner

Kilde: Forbes.com og hotellene/restaurantenes presseansvarlige

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer