Drept under riksmannsløp

Den britiske millionæren stakk etter å ha krasjet med Porschen i 240 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Gumball 3.000" kalles billøpet som går igjennom Europa med kun ett mål for øyet - første mann i mål vinner.

Årets utgave av rikmannsløpet har krevd sitt første offer, historiens første, ifølge arrangøren. Onsdag 2. mai mistet en av deltakerne kontrollen over sin Porsche 911 turbo, i en hastighet i opp mot 240 km/t, og kolliderte med Vladimir Chepuljoski (67) og hans kone.

De ble begge drept i ulykken.

Saken toppet seg ved at de skyldige, britiske Nicholas Morley (30) og passasjeren Matthew McConvile (32), ble plukket opp av en annen deltakerbil og stakk av fra ulykkesstedet. Begge ble senere fengslet for å ha satt andre trafikanter i fare og for å ha stukket av fra ulykkesstedet.

McConvile er nå løslatt og tiltalen droppet. Morley sitter og venter på sin straff i et fengsel i byen Ohrid - og kommer neppe til å få det noe særlig triviligere enn B-gjengen i Brasil.

I en pressemelding på sine hjemmesider unnskylder arrangøren seg, og retter sine tanker mot de etterlatte, men unnskylder seg allikevel med at de "trodde" det gikk bra med de forulykkede.

Løpet tiltrekker seg utelukkende rikfolk og kjendiser som vil konkurrere med sine fancy og raske biler, kun for egen vinnings skyld. Målet er å komme seg fra A til B fortest mulig, uavhengig av lokale myndigheters restriksjoner. Hvordan du velger å løse dette er opp til deg selv.

Løpet startet 29. april, men er nå stoppet i respekt for de etterlatte etter ulykken.

Kjente personer som har deltatt i løpet er blant andre Tony Hawk, Johnny Knoxville og flere kjente personer.

Kanskje har du sett filmene "Canonball run"? Dette er billøpet for rikinger som blir arrangert av en oljesjeik. I filmen kjører samfunnseliten som svin igjennom USA for å komme først i mål og for å vinne pengepremien på 1 million dollar. I filmen finner du i tillegg til hovedrolleinnehaver Burt Reynolds et all star-team av skuespillere som Jackie Chan, Farrah Fawcett, Peter Fonda, Dean Martin, Roger Moore, Sammy Davis Jr. og flere andre. Gumball 3000 er inspirert av disse filmene.

Bam Margera fra Jackass er en fast deltaker. Her med en liten høneblund ved siden av sin egen Lamborghini.
Bam Margera fra Jackass er en fast deltaker. Her med en liten høneblund ved siden av sin egen Lamborghini. Vis mer