Dreamliner til Gran Canaria?

Vurderer Norwegian å bruke Dreamliner på ruten mellom Oslo og Las Palmas?

DREAMLINER TIL GRAN CANARIA? Norwegian har foreløpig ingen konkrete planer om å erstatte Boeing 737-800 med Dreamliner. Foto: Per Tandberg, www.sol.no
DREAMLINER TIL GRAN CANARIA? Norwegian har foreløpig ingen konkrete planer om å erstatte Boeing 737-800 med Dreamliner. Foto: Per Tandberg, www.sol.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. kvartal neste år venter Norwegian sin aller første 787-8 Dreamliner. Totalt venter flyselskapet på åtte 787-8 mellom 2013 og 2015.

24. mai avslørte Bjørn Kjos at de leaser ytterligere to 787-8 Dreamliner. Disse flyene skal leveres tidlig i 2014, og avtalen er på 12 år.

Foreløpig er planen at Dreamlinerne skal fly direkteruter til New York og Bangkok, men nå kan det tyde på at Norwegian vurderer å bruke et av de kommende Dreamlinerne på ruten mellom Oslo og Las Palmas, ifølge Check-in.dk

Dreamliner besøkte OSL i mai: Se bildene!

Dreamliner-rute OSL-LPA?

Ruteoversikten Check-in har fått tak i leveres regelmessig fra Norwegians datasystem til den amerikanske selskapet Innovata, som distribuerer rutetabeller og annet innhold fra luftfartsindustrien. Den viser at det vil være to Norwegian-ruter med Dreamliner-service den 2. desember 2012, fra Oslo-Las Palmas og Oslo-New York.

Denne informasjonen skal ha blitt distribuert av Innovata ved en feiltakelse, ifølge Check-in.dk. Men en annen ting som skurrer, er at ruteoversikten viser at Dreamliners første flyvning er søndag 2. desember 2012. Norwegian har tidligere uttalt at den ikke vil bli levert før begynnelsen av 2013.

Les også: Disse flyselskapene får Dreamliner

– Ingen konkrete planer

– Stemmer det at dere planlegger å bruke Dreamliner på ruten mellom Oslo og Las Palmas?

– Nei, det er det foreløpig ingen konkrete planer om. Levering av første Dreamliner er satt til starten av 2013, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til DinSide.

Selv om rutetabellen over ikke stemmer, mener Check-in.dk at det uansett har lekket ut data fra Norwegians avdeling for ruteplanlegging, som avslører detaljer om hvordan flyselskapet kan komme til å disponere kommende Dreamliner-fly.

Per dags dato brukes det et Boeing 737-800 med 186 seter på ruten mellom Oslo og Gran Canaria. Dreamliner vil ha plass til 291 passasjerer.

Les også: Hva er det med Dreamliner-vinduene?

Charter-Dreamliner

DinSide har tidligere skrevet at Star Tours charterpassasjerer snart kan få fly Dreamliner.

Star Tour melder at de får Boeings Dreamliner inn på utvalgte avganger mellom Skandinavia og Thailand. Reisende her kan håpe på plass på splitter nye Boeing 787-8, som blir operert av det britiske flyselskapet Thomson Airways fra vinteren 2013. Passasjerene vil da få tilgang til et fly som er satt opp med 291 seter, hvorav 47 er Premium Class.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer