Dreamliner 787 sett innenfra

Se hvordan drømmeflyet til Bjørn Kjos ser ut. Men ikke forvent samme luksus.

HER ER'N: Bjørn Kjos og Mike Fleming (i midten) gjør seg klar til å gå om bord i Dreamliner. Foto: Per Ervland
HER ER'N: Bjørn Kjos og Mike Fleming (i midten) gjør seg klar til å gå om bord i Dreamliner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. kvartal neste år venter Norwegian sin aller første 787-8 Dreamliner. Flyselskapet har totalt sikret leveranse av seks Boeing 787-8 Dreamliner langdistansefly, og den foreløpige planen er at disse skal fly direkteruter til New York og Bangkok.

I går, 1. mai klokken 12.30, landet Boeings 787 Dreamliner for første gang i Norge. Besøket er en del av en turné, «787 Dream Tour», der fremtidige kunder og partnere får muligheten til å oppleve flyet på nært hold. Og som du vil se av bildene, er dette riktig flyluksus.

Og ikke bare Norwegian: Star Tour vil også fly med Norwegian

Vil bestille flere fly

Ikke overraskende var Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian, svært fornøyd med at Dreamliner tok turen til Oslo Lufthavn Gardermoen.

– Endelig fikk vi Dreamliner til Norge! Vi har allerede bestilt seks av dem, men vi har ikke tenkt til å stoppe der, lovet Kjos på et pressemøte onsdag formiddag.

Et av de største plussene med Dreamlineren er vinduene, som er 65 prosent større enn vinduene i Boeing 747-830.

– Det første dere kommer til å gjøre når dere er om bord i flyet, er å dimme vinduene. Det var også det første president Obama gjorde da han gikk om bord i Dreamlineren, avslørte Mike Fleming, visepresident i 787 Boeing, på møtet.

Se bilder: Slik virker Dreamliner-vinduene

Ikke like god beinplass

Norwegians Dreamlinere kommer likevel ikke til å se helt likt ut Boeing N787BX, som nå er på Norgesbesøk. Flyet kommer til å ha plass til 291 passasjerer, som er mer enn det visningsflyet har.

– Passasjerene kan ikke forvente at det blir samme beinplass. Ingen flyselskap vil si seg tjent med å tilby så få seter. Setene vil ha en pitch fra 31 tommer og oppover, forklarer Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til DinSide.

Slik beinplassen kan du altså bare drømme om:

Videre forteller han at seksjonen forrest i flyet vil ha bedre beinplass og større seter enn resten av flyet.

– Vi vil ikke kalle det en bestemt klasse, her i Norwegian behandles alle passasjerer likt. Men det er likevel viktig å kunne tilby bedre beinplass til de som ønsker det, spesielt på langdistansereiser. Vi vil tiltrekke oss hele spekteret av langdistansjepassasjer, opplyser informasjonssjefen.

Bli med inn i Dreamliner:

Når legges billettene ut for salg?

Sandaker-Nielsen i Norwegian er helt overveldet over responsen flybesøket har fått.

– For oss er dette som julaften og 17. mai på en gang. Nå er den her og den innfrir alle forventninger. Det er artig å se hvor stor oppmerksomhet flyet har fått. I går da det landet, var det fullt på vollen der spotterne stod, men også andre flyselskap var veldig interessert i å se. Flyet fikk en verdig velkomst, sier Sandaker-Nielsen.

Luftfuktigheten i flyet er også høyere enn normalt, noe som vil føre til mindre jet lag og uttørking, som man ofte får på lengre flyturer.

Norwegians aller første Dreamliner-billetter vil legges ut for salg på «andre siden av sommeren», ifølge Sandaker-Nielsen.

– Vi har ikke en konkret dato ennå, påpeker han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer