Drakk 7 millioner liter øl

Ny øl-rekord på Oktoberfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen hemmelighet at det drikkes mye øl på Oktoberfest, men i år var folk så tørste at de faktisk drakk seg inn i historiebøkene.

7 millioner liter øl klarte partyglade tyskere og turister å helle i seg i perioden 18. august til 4. oktober, som også var festivalens 200-års jubileum, ifølge Spiegel Online.

Se hvor halvliteren er dyrest

Forrige rekorden var i 2007, da Oktoberfest-besøkende drakk 6.94 millioner liter øl.

– Jeg aner ikke hvorfor folk drakk så mye. De var sikkert bare tørste, sier Gabriele Papke, Oktoberfests talsperson til avisen.

Glad i øl? Her drikkes det mest

Savner et sett proteser

Det antas at totalt 6,4 millioner mennesker besøkte festivalen i år, noe som faktisk ikke er besøksrekord. I 1985 fikk festivalen nemlig besøk av 7.1 millioner mennesker.

Når ølet går inn, renner vettet ut, heter det. Kanskje de 7 millioner literne er årsaken til at folk glemte sine eiendeler i teltet?

Et sett proteser og en levende kanin skal overraskende nok være på listen over savnede einedeler, i tillegg til 1450 klesplagg, 770 identitetskort, 420 lommebøker og 366 nøkler.

Taxitur: 21.000 kroner Bare "måtte" på Oktoberfest

Fryktet at Oktoberfest skulle stinke

DinSide har tidligere skrevet at Bayern innførte landets strengeste røykelov 1. august 2010.

Dette innebærte at det ble et røykeforbud i utendørsanlegg og øl-telt under Oktoberfesten, noe som aldri har skjedd før. Arrangørene var bekymret for at mangelen på sigarettrøyk ville få teltene til å stinke av både avføring, øl og gamle matrester, som det kan gjøre på enkelte nattklubber.

I frykt for at Oktoberfest skulle bli en stinkbombe, testet arrangørene ut en superbakterie i tre av øl-teltene. Denne skulle spise opp mat- og drikkerester, samt andre illeluktende ting.

Spiegel Online skriver at det har foreløpig ikke kommet noen rapporter om at festivalen luktet verre enn vanlig. Dette kan enten betyr at superbakterien virket, eller at de festglade menneskene var noe bedugget etter 7 millioner liter øl...