Sørøya blir kalt den grønne øya: Da ARA Co. startet i fjor tok de sikte mot det internasjonale sportsfiskermarkedet.<br />
- Bare i Japan er det 30 millioner sportsfiskere, sier Asgeir Alvestad.
Sørøya blir kalt den grønne øya: Da ARA Co. startet i fjor tok de sikte mot det internasjonale sportsfiskermarkedet.
- Bare i Japan er det 30 millioner sportsfiskere, sier Asgeir Alvestad.Vis mer

Dra på Lopphavet!

Sørøya inviterer på havfisketur med frisk bris og oljehyre.

- Engelskmenn som kommer opp hit tror nesten ikke det er sant. I England er den største torsken 4-5 kilo, mens oppe hos oss finnes det ikke så små fisk, forteller Asgeir Alvestad daglig leder i Artic Record Angling Co. på Sørøya ved Finnmarkskysten. I fjor sommer startet han opp bedriften, som tar sikte på å lokke japanere og amerikanere ut på havet etter storskreien.

Lokal sjark

- Det er lokale yrkesfiskere som tar gjestene våre ut. Fiskerne er godt kjent og vet hvor fisken står. Utover senvinteren kommer skreien inn for å gyte. Da legger den ofte på seg ti kilo. De store rekordene blir satt her, skryter Alvestad blidt.

Selv om det er hovedsakelig sportsfiskerne som søker seg til etablissementet, er det også åpent for novisene på jakt etter opplevelser.

Sørøya er Norges fjerde største øy, og ligger i havgapet utenfor Hammerfest. Her er det anslagsvis tusen vann med ørret og røye. På høsten jager jegerne ryper.

- Det er flest menn som kommer, det er jo helst herrer som driver med sportsfiske. Men noen damer kommer det jo, forteller innehaveren på det nyetablerte havfiskesenteret.
- Det er flest menn som kommer, det er jo helst herrer som driver med sportsfiske. Men noen damer kommer det jo, forteller innehaveren på det nyetablerte havfiskesenteret. Vis mer

- Det kan være friskt her oppe. Det er viktig å ta med seg mye varmt tøy, sier Alvestad.

Pakkepris

En pakke med tre dagers fiske og fire overnattinger på Artic Record Angling Co. koster 4.900 kr. Sommerstid koster tilsvarende pakke 7.500 kr. I pakken inngår tre måltider per dag, leie av båt og lån av nødvendig utstyr. Det er ti dobbeltrom med bad, badstue og utegrill på bruket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kokken serverer nordnorsk mat. Det går mye i fisk; Mølje og stekt kveite, og ofte multer til dessert, forteller Alvestad.

Det er daglige flyavganger til fra Oslo Tromsø med SAS og Braathens. Derfra flyr du til Hasvik via Hammerfest med Widerøe.

Ut på tur?

Noen feriedager til overs? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.