Dr. Beachs strandfavoritter

Her er USAs beste strender, rangert av den amerikanske strandeksperten Dr. Beach.

Publisert
Sist oppdatert
Strendene blir vurdert etter legetermer som pasienthistorie, temperatur, blodtrykk, puls, anatomi osv ...Dr. Beach, eller Stephen P. Leatherman som han egentlig heter, er mannen som har gjort seg til kjendis på å kåre USAs beste strender. Forskeren har reist rundt og studert strender med tanke på erosjon og effekten av uvær i mer enn 20 år, og siden 1991 har han kommet med en toppliste over de beste strendene. Han vurderer strendene etter 50 kriterier, noe humoristisk kategorisert i legetermer som pasienthistorie, temperatur, blodtrykk, puls, anatomi osv.

Ocracoke Lifeguarded Beach i Outer Banks, North Carolina, er årets heteste strandtips, ifølge stranddoktoren.

Se bildespesialen fra Ocracoke

- Ocracoke er min favoritt komme-meg-unna-strand, sier Leatherman. Men bare bad når livvaktene er på jobb, dette er viktig for enhver havsøy. Den beste tiden å besøke Outer Banks på for familier med små barn, er juni eller juli, ettersom stormene på sensommeren kan skape store bølger og sterke strømninger, anbefaler strandeksperten.

Sjekk denne videosnutten fra Ocracoke-stranden:


Basert på evalueringer av 650 offentlige strender i USA, er dette de ti beste:

 1. Ocracoke Lifeguarded Beach
  Outer Banks, North Carolina

  Se bildespesialen fra Ocracoke

 2. Caladesi Island State Park
  Dunedin/Clearwater, Florida
 3. Coopers Beach
  Southampton, New York
 4. Hanalei Beach
  Kauai, Hawaii
 5. Coast Guard Beach
  Cape Cod, Massachusetts
 6. Hamoa Beach
  Maui, Hawaii
 7. Main Beach
  East Hampton, New York
 8. Coronado Beach
  San Diego, California
 9. Lighthouse Point Park
  Daytona Beach, Florida
 10. Siesta Beach
  Sarasota, Florida

På tross av den noe populistiske tilnærmingen og psudonymet Dr. Beach, er Stephen P. Leatherman ingen lettvekter i forskerøyemed. Han har skrevet 15 fagbøker og mer enn 200 fagartikler, men også flere mer populistiske bøker: Americas Best Beaches fra 1998, Dr. Beach's Survival Guiede: What You Need to Know About Sharks, Rip Currents, & More Before Going in the Water, og boken Beach Vacation Travel Journal som han har utgitt i samarbeide med bilførerorganisasjonen AAA.

På nett: drbeach.org og North Carolina turistkontor


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer