PUNTKTLIG: Flytoget er blant de aller mest punktlige togene, viser statistikk fra Jernbaneverket. Foto: PER ERVLAND
PUNTKTLIG: Flytoget er blant de aller mest punktlige togene, viser statistikk fra Jernbaneverket. Foto: PER ERVLANDVis mer

Dovrebanen mest forsinket

Men Flytoget kommer sjelden for sent.

Skal du ut og fly fra Gardermoen, kan det være lurt å velge Flytoget som transportmiddel til flyplassen.

Punktlighetsstatistikk fra Jernbaneverket viser at Flytoget har vært punktlig på 92 prosent av sine avganger så langt i år. Dovrebanen derimot, sliter med å holde seg til rutetidene.

Bedre rettigheter enn NSB

Bare lokaltoget i Bergen og Jærbanen i Stavanger slår Flytoget på punktlighet. Lokaltoget i Bergen imponerer med 98 prosent punktlighet, mens Jærbanen oppnår 94 prosent punktlighet.

Selv om Flytoget er langt mer presise enn de fleste andre togbanene, når de likevel ikke målet om 95 prosent på sine avganger.

Om du vil være på den sikre siden når du skal fly fra Gardermoen, kan det imidlertid være sikrest å velge Flytoget selv ved forsinkelser. DinSide har tidligere skrevet om Flytogets reisevilkår, og at forsinkelser på mer enn 30 minutter gir deg rett til en ny flybillett om du skulle miste flyet på grunn av forsinkelsen.

Hos NSB får du kun tilbakebetalt 50 prosent av prisen for togbilletten i et tilsvarende tilfelle.

Les også: Slik ser det ut når du sitter bak spakene på Flytoget

Sliter med å komme frem i tide

Av alle persontogene som opererer innenfor Norges grenser, er det Dovrebanen som til og med august i år har slitt mest med punktligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt i år har togbanen hatt en punktlighet på 63 prosent, og ligger dermed langt under målet om 90 prosent punktlighet. Verst var resultatene for april, da togbanen holdt ruten på bare 31 prosent av avgangene.

Blant utenlandstogene er det Ofotbanen som sliter mest, med bare 47 prosent punktlighet i perioden januar til og med august i år.