Døgnåpne puber

ØL, ØL OG MERE ØL: Nå kan de britiske pubene skjenke hele døgnet. Burde vi hatt 24-timers skjenkebevilling i Norge?

Last orders på The Star Inn i Bath, England.Foto: Matt Cardy/Getty Images og All Over Press Foto: Matt Cardy/Getty Images og All Over Press
Last orders på The Star Inn i Bath, England.
Foto: Matt Cardy/Getty Images og All Over Press Foto: Matt Cardy/Getty Images og All Over Press Vis mer

Døgnåpne kraner?

Synes du vi burde hatt 24-timers skjenkebevilling i Norge? (Avsluttet)
Ja(66%) 292
Nei(31%) 138
Vet ikke(3%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


DING-DING-DING: - Last orders!!!

Du som har vært på en britisk pub rundt klokken 23, vet hva det betyr når bar-bjella klinger. Da er det siste frist for friske dråper fra fat og flasker, før puben stenger. Men nå har du kanskje hørt bar-bjella slå for siste gang. Fra 24. november er det fritt fram for britiske puber å skjenke øl døgnet rundt, året rundt. Så nå trenger det aldri mer komme til siste runde, om du ikke selv vil det ...

Regjeringen håper at dette tiltaket vil få bukt med et økende problem med fyll og vold på gatene etter pubenes stengetid. Når pubdørene låses, kastes de berusede ut på gatene. Uten noe sted å være, driver mange rundt i gatene - med det resultatet at noen da heller slår på hverandre med nevene, i stedet for å slå biljardkuler med kø.

Kritikerne av den nye lovgivningen hevder imidlertid at dette tvert i mot vil føre til enda mer drukkenskap og til mer alkoholrelatert kriminalitet og uorden.

Ifølge Dagsavisen og pressebyrået ANB-AP, vil de aller fleste pubene begrense åpningstidene til litt lengre enn de gamle tidene, og totalt er det 700 serveringssteder i hele England og Wales som har søkt om skjenkebevilling døgnet rundt. 240 av disse er puber.

Relaterte artikler:

Londons beste puber
Iskald londonbar

>> Flere saker fra Storbritannia her