"Dødelige stråler" på hotell

- Jeg ble regelrett kokt, sa hotellgjest etter ubehagelig opphold ved bassenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke risikofritt å legge seg ned for å slikke sol ved det nye Vdara Hotel i Las Vegas. Det fikk Bill Pintas oppleve på kroppen, skriver Las Vegas Review-Journal.

En solskinnsdag i september bestemte han seg for å ta en dukkert i hotellbassenget, og deretter la han seg ned på magen i en av solsengene for å slappe av. Plutselig kjente han at det brant på kroppen, og han spratt opp for å komme seg i skyggen. Han forsøkte å få på seg flipflopene, men de var så varme at han ikke kunne ta på dem.

- Jeg ble regelrett kokt, sa han til avisen.

Da han søkte ly i skyggen ved hotellbaren, kjente han en brent lukt. Det var en bit av håret hans som var blitt svidd. Pintas nevnte det for bartenderne, og fikk som svar at han hadde blitt utsatt for det de ansatte kalte "Vdara death rays".

Les hotellanmeldelsen av søsterhotellet The Signature

Fanger stråler

Hotellets konstruksjon er konkav mot området der hotellbassenget ligger. På visse tidspunkt reflekteres solens stråler fra de speilblanke vinduene. Dermed fungerer vinduene som solfangere som sender konsentrerte stråler ned til bassengområdet. Ansatte Pintas snakket med fortalte at engangskopper i plastikk kunne smelte dersom de ble truffet av strålene.

Pintas opplevde at en plastpose han hadde liggende ved siden av solsengen var delvis smeltet da han returnerte til solsengen litt senere. Se bilder av den smeltede plastposen hos Las Vegas Review-Journal.

Selskapet MGM Resorts, som eier Vdara Hotel, sa til Las Vegas Review-Journal at designere var klar over problemet da bygget ble konstruert, og at de la en slags film som skulle spre de reflekterte solstrålene over vinduene. Selskapet innser at det må mer til. De vurderer ytterligere tiltak som å sette ut flere og større parasoler, og bygge en skygevegg. Utfordringen er selvsagt at solen flytter på seg, og dermed gjør også den glohete refleksjonen gjøre det.