Dødelig fare ved thailandske strender

Myndighetene advarer badegjestene.

Den australske brennmaneten, som kalles box jellyfish, eller sea wasp, kan drepe et menneske. Foto: Wikipedia
Den australske brennmaneten, som kalles box jellyfish, eller sea wasp, kan drepe et menneske. Foto: Wikipedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 livsfarlige australske brennmaneter er fanget på Phukets østside i slutten av oktober. Nå har Phuket Marine Biological Center utstedt en offisiell advarsel, skriver Phuket Gazette.

De australske brennmanetene, såkalte box jellyfish, er potensielt livsfarlige for mennesker som blir brent av dem. De 18 som ble fanget i slutten av oktober, etterfølger en fangst på nesten 40 eksemplarer som fiskere i området gjorde i juli i år. Se video av brennmaneten nederst i artikkelen.

Jakten på de farlige brennmanetene begynte etter at en svensk turist skal ha dødd etter å ha blitt brent av en manet i vannet utenfor Koh Lanta tidligere i år. Her skal en annen person også ha blitt brent 3. april i år.

Brennmanetene er dødelige dersom giften treffer hjertet. Dette kan føre til hjertestans.

Test deg selv: Skumle dyr

Ikke funnet der turistene bader

De farlige brennmanetene er foreløpig ikke funnet på vestsiden av Phuket, der de fleste turistene befinner seg. Her er vannet normalt for salt til at brennmanetene trives.

Tips til Thailandferien

Likevel har altså Phuket Marine Biological Center valgt å advare mot brennmanetene, og anbefaler alle turistresorts og -hoteller å ha en flaske eddik i sitt førstehjelpsskrin. Eddik fungerer bra som behandling av skader fra brennmaneter.

Farlige dyr i vannkanten

Les mer om de farlige brennmanetene Phuket Gazette.