Kanskje er det tryggere å holde seg til gullfisken?
Kanskje er det tryggere å holde seg til gullfisken?Vis mer

Dødelig akvariumbesøk

Australske helsemyndigheter advarer nå mot besøk i Melbourne Akvarium. 67 turister er til nå blitt smittet av den potensielt dødelige legionærsyken under besøk i akvariet.

Et hyggelig besøk blant skilpadder, tunfisk og hai har blitt til et mareritt for mer enn hundre besøkende i Melbourne Akvarium i Australia. Den siste tiden har 67 personer blitt rammet av den farlige legionærbakterien etter besøk i akvariet. To av dem - begge eldre kvinner - døde av sykdommen, og åtte er kritisk syke og innlagt på diverse sykehus i Melbourne. I tillegg regner australske helsemyndigheter med at mer enn 40 personer er blitt bærere av bakterien etter akvariebesøk den siste tiden.

Fra hele verden

Det er først og fremst turister som nå er rammet av denne farlige bakterien - også kjent som boblebadbakterien. Flest er fra Australia, men også tilreisende fra New Zealand, Storbritannia og USA er blitt syke.

Bakterien trives best i fuktighet og varme og kan overleve i flere måneder under slike forhold. Den formerer seg eksplosivt når den kommer i kontakt med alger og organisk materiale. Et akvarium tilbyr med andre ord ideelle vekstforhold for denne farlige bakterien. Bakterien antas å smitte ved at den kommer ned i lungene via infiserte vanndråper/vanndamp.

Helt trygt igjen?

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Lokale helsemyndigheter mener nå at det skal være trygt i Akvariet:

- Melbourne Akvarium er renset og det skal nå være trygt å besøke det. Det er trolig et av de tryggeste stedene i byen, fastslår dr. Graham Rouch som er helsesjef i staten Victoria.
Men til tross for at akvariet hele tiden har foretatt mer nøye rensing enn pålagt, er altså et svært alvorlig sykdomsutbrudd sporet tilbake til akvariet. Derfor tenker nok mange som oss - at det kanskje ikke er verdt risikoen å ta turen innom? I mellomtiden kvesser advokatene klørne, og de rammede og deres familier varsler erstatningssøksmål mot Melbourne Akvarium etter det største utbruddet av legionærsyke i Australias historie.