El Colacho hopper over babyene som ligger på madrasser.
El Colacho hopper over babyene som ligger på madrasser.Vis mer

Djevelsk festival

Corpus Christi – eller Kristi legemsfest – markeres på forskjellige måter i romersk-katolske samfunn. Det går kanskje hetest for seg i Castrillo de Murcia.

Kristi legemsfest er en romersk-katolsk feiring til ære for forvandlingen av brød og vin til Kristi legeme og blod i nattverden. Festivalene er like forskjellige som stedene – det feires for eksempel med levende skulpturer i Campobasso, Italia – og med blomster i Arundel, England.

El Colacho

I Castrillo de Murcia, Spania, feires Corpus Christi førstkommende søndag – altså 17. juni. Dagen markeres på en mildest talt underlig måte – som den er blitt feiret siden 1620.

Hovedpersonen i Castrillo de Murcia er El Colacho, som noen sier er inkarnasjonen av djevelen. Djevler er i og for seg ikke veldig uvanlig i Corpus Christi sammenheng, men det som er uvanlig er hva de faktisk foretar seg i denne lille nordspanske byen.

Jager gjennom byen

Dersom du besøker Castrillo de Murcia denne dagen, må du ikke la deg skremme av de fryktinngytende inkarnasjonene av djevelen – men løp! El Colacho jager folk – store og små, kvinner og menn – gjennom gatene hele dagen, gjerne utstyrt med pisk eller kølle.

Det store hekkeløpet

Den store begivenheten er imidlertid det noe uvanlige hekkeløpet. I stedet for mer regulære hinder som bukker eller andre gjenstander, bruker man her babyer.

Babyene legges på madrasser, og så er det opp til El Colacho å hoppe langt nok så han ikke lander på babyene. Babyene som er så heldige å bli hoppet over på denne måten, skal visstnok være kurert for alle brokk-relaterte sykdommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.