Dit du vil - helt gratis

Med bibliotekets lånekort, flyr du direkte ut i verden.

Lite penger og stor lyst på safari i Afrika? Hemingway og Blixen er blant de forfattere som har skrevet om eventyrlig storviltjakt i Afrika.
Lite penger og stor lyst på safari i Afrika? Hemingway og Blixen er blant de forfattere som har skrevet om eventyrlig storviltjakt i Afrika. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Noen tiere på bok og restskatt i vente? Fortvil ikke – reiselitteraturen tar deg dit du vil. Når du vil.

Økende interesse

- Reiseskildringer selger godt, det er åpenbart en trend, sier Kerstin Torvund, som arbeider i reiseavdelingen på Tanum bokhandel i Oslo.

Hun sier at Carsten Jensens Jeg har hørt et stjerneskudd og Bill Brysons Down Under er populære. Også Aschehougs Spor-serie med oversatte klassiske reiseskildringer, går unna på Tanum. I denne serien finnes til nå Thomas Bobergs Amerícas, Tim Flannerys Kuskusen har fire fingre og polske Ryszard Kapuscinskis Ibenholt.

- Hvis Tanum fikk anledning til å lage den ultimate reiselitteraturliste uavhengig av genrer - hvordan ville den sett ut?

- Da ville jeg ha satt opp John Mans og Chris Schülers Travellers Atlas, som er en inspirasjonsbok. Så kommer Paul Theroux` Fresh-Air Fiend som er en klassisk reiseskildring med glimt fra hans reiser fra 1985 og frem til nå. Med Insight-guider, kan du planlegge reisen. Guidene er rimelige, har bilder og er veldig inspirende. Jorden rundt, fakta & tips av Margaretha Lindblad og Willy Westby, er også spennende, sier Torvund.

DinSide Reises egne favoritter

Noe gammelt, noe nytt står på DinSide Reises leseliste.

 • Fra fiesta i Pamplona til dotur i Paris – med disse bøkene er du på tur i Europa.

 • Fra storviltjakt i Kenya til motorsykkeltur i USA – kom deg ut i verden.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Se også den DinSide Reises test av reiseguider.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.