Disse skal fly til nye Trysil flyplass

Den nye flyplassen mellom Trysil og Sälen åpner i desember. SAS er et av flyselskapene som skal fly dit.

NY FLYPLASS ÅPNER I DESEMBER: Beliggende på svenskegrensa, mellom Trysil og Sälen, skal den nye flyplassen sørge for tilgjengelig til skianleggene i området. SAS har nylig lansert tre nye ruter til den nye flyplassen. Foto: NTB scanpix
NY FLYPLASS ÅPNER I DESEMBER: Beliggende på svenskegrensa, mellom Trysil og Sälen, skal den nye flyplassen sørge for tilgjengelig til skianleggene i området. SAS har nylig lansert tre nye ruter til den nye flyplassen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den nye flyplassen mellom Trysil og Sälen i Sverige heter Scandinavian Mountains Airport (SCA). Det er en privat finansiert og drevet flyplass, og ideen er altså at den skal få utenlandske turister til de norske og svenske skidestinasjonene i nærheten:

Scandinavian Mountains Airport (SCA) ligger på den svenske siden av svenskegrensa, 40 minutter fra Trysil. Illustrasjon: SCA
Scandinavian Mountains Airport (SCA) ligger på den svenske siden av svenskegrensa, 40 minutter fra Trysil. Illustrasjon: SCA Vis mer

Flyplassen ligger på den svenske siden av svenskegrensa, og ifølge egen informasjon er det 40 minutter til Trysil og 10 minutter til nærmeste skianlegg i Sälen.

Flyplassen er klar for å åpne 22. desember, og allerede er to flyselskaper klare for å fly.

Det svenske flyselskapet BRA var først ute med å annonsere ruter til den nye flyplassen:

Slik lager du varme pølser og Rett i koppen på flyet! Ta med termos gjennom sikkerhetskontrollen, fyll den opp med varmt vann på en kafé og slipp unna den dyre flymaten. Vis mer

I vinter skal de fly direkte mellom SCA og Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm og Växjö - som alle er svenske destinasjoner. Deres første flyging går 26. desember.

SAS er det siste flyselskapet som denne uka meldte seg på med i alt tre ruter til den nye flyplassen.

Her skal SAS fly

SAS har lansert tre ruter til Trysil-flyplassen: De skal fly fra London, København og Aalborg.

Den første flygingen fra London vil lande 28. desember, og vil flys på lørdager fram til påske.

Søndag 29. desember åpner rutene fra København og Aalborg. Flygingene fra København vil gå på torsdager og søndager, mens de vil gå på søndag fra Aalborg.

Foreløpig er det kun disse destinasjonene SAS vil fokusere på, og pressekontakt i SAS, Camilla Runberg, sier til Dinside at de ikke har noen foreløpige planer om å utvide sesongen utover påske:

- Akkurat nå har vi kun planer om å fly til og med med påske, då jul til påske er høysesongen.

SAS vil kunne vurdere flere destinasjoner etter hvert:

- Om våre nya ruter til Sälen/Trysil (SCR) mottas godt i markedet, kommer vi til å vurdere andre destinasjoner, sier Runberg.

Priser fra 559

Billettsalget for de nye rutene startet 12. august. Ifølge pressekontakt i SAS, Camilla Runberg, starter prisene for enveisbillett mellom Trysil-flyplassen og London på 559 kroner, mens tur-retur koster fra 1302 kroner.

Til København koster billetten fra 699 én vei og 1439 tur-retur. Prisen til Aalborg starter på 699 én vei og 1372 tur-retur.

Da Dinside sjekket prisene 13. august kl. 11, var det imidlertid umulig å finne billetter til de laveste prisene.

Laveste pris vi kunne finne på London-ruta var 953 kroner én vei, og på mange datoer var laveste pris allerede oppe i over 3000 kroner én vei. Billigste billett vi kunne finne på København- og Aalborg-flygingene var på 1067 kroner.

BRA tar fra 697 svenske kroner én vei på sine ruter.

- Det betyr fantastisk mye

Anders Bjernulf, kommunikasjonssjef for Scandinavian Mountains Airport, sier til Dinside at det betyr mye at SAS nå lanserer ruter fra SCR:

- Det betyr fantastisk mye. SAS er en etablert og respektert partner som alle flyplasser vil se hos seg.

Han sier videre at det også kan komme flere flyselskaper til flyplassen:

- Vi ligger i stadig dialog med flere selskap/reisearrangører. Men puslespillet som skal leggas er komplisert, tar alltid tid og det er ingenting som er klart på nåværende tidspunkt.

Foreløpig er det kun planlagt flyginger i vintersesongen. Vil det komme flyginger også på sommeren?

- På sikt. Absolutt! sier Bjernulf til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer