Disse reisemålene blir først utsolgt

Barnefamilier og de med spesielle hotellønsker bør skynde seg.

<b>ALLE VIL TIL PALMA:</b> Mallorca er svært populært blant nordmenn. Ønsker du deg et spesielt hotellrom, bør du tenke på å bestille snart. Foto: Ole Petter Stokke
ALLE VIL TIL PALMA: Mallorca er svært populært blant nordmenn. Ønsker du deg et spesielt hotellrom, bør du tenke på å bestille snart. Foto: Ole Petter Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I år har veldig mange bestilt sin reise til Mallorca allerede, så om man ønsker å reise til Mallorca i sommerferien, må man være ekstra tidlig ute, sier Sophie Frisholm, PR-manager i Ving Norge, til DinSide.

Hun påpeker at det er som regel hotellene som blir utsolgt, ikke feriedestinasjonen. Men hun vil ikke råde noen til å vente med å bestille sommerferien til slutten av juni eller juli. Da kan det nemlig være for sent.

– Veldig mange har spesielle ønsker når de velger hotell og de mest populær hotellene forsvinner fort, legger Frisholm til.

Ving selger cirka 20 prosent av alle sommerreisene sine i romjulen og januar.

>>> Her får du verdens beste mat

Kreta og Tyrkia mest populær

Star Tours reisende har litt andre favoritter.

– Det er Tyrkia og Hellas flest drar til, og man bør derfor være tidlig ute for å sikre seg favoritthotellet sitt på disse reisemålene. Både barnefamilier og voksne uten barn er nå på hugget for å sikre seg de beste hotellene på sine favorittreisemål, opplyser Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour, til DinSide.

Her er sommerens fem på topp reisemål hos Star Tour:
1. Kreta
2. Antalya
3. Mallorca
4. Kypros
5. Rhodos

Januar er høysesong for alle som selger feriereiser, og Star Tour forventer at nordmenn totalt vil bestille 180.000 pakkereiser til en verdi av 1,1 milliard kroner bare i januar, noe som er en økning på 10 prosent.

Les også: Hver fjerde nordmann vil på pakketur i sommer

Disse bær være tidlig ute

Barnefamilier bør være ekstra tidlig ute med å bestille ferie, ifølge Ticket.

– Charterselskapene har god kapasitet på de fleste reisemål, i hvert fall de mest populære som er Mallorca, Antalya og Kreta. Er det et konkret hotell som du vil bo på så kan det være lurt å bestille tidlig, for det kan jo være andre som også vil samme sted. Spesielt ser vi dette for barnefamilier, forteller Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Spesielt dem som trenger stor leiligheter, som treroms, bør være tidlig ute fordi det er mange store familier, og det er begrenset med store leiligheter hos charteroperatørene.

– Ticket blir aldri utsolgt fordi vi kan finne andre alternativer til samme reisemål, da pakker vi rutefly og hotell til omtrent samme pris som charter – eller litt lavere, sier Wolff Andresen.

Hos reiseoperatøren Apollo er det først og fremst populære hotell som fortest blir utsolgt.

– De små kompleksene med bare noen få leiligheter, som ligger rett på stranden, men også store leiligheter med plass til mange barn er populære. Det haster mest å bestille for barnefamilier som har mer enn to barn, og for de som vil sikre seg seg de små, sjarmerende hotellperlene rett på stranden, råder Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!