Skal du for eksempel på Vinjerock i sommer? Da er det et par ting det er kjekt å pakke i sekken. Myggmiddel og lommelykt er to eksempler Foto: Iris Engen Skadal/Vinjerock
Skal du for eksempel på Vinjerock i sommer? Da er det et par ting det er kjekt å pakke i sekken. Myggmiddel og lommelykt er to eksempler Foto: Iris Engen Skadal/VinjerockVis mer

Disse gjør sommeren enklere

Kjekt å ha for deg som skal bo primitivt i ferien.

Skal du på festival i sommer? Eller på leir? Eller på en god, gammeldags telttur?

Det første du bør gjøre er å ønske deg bra vær. Men her er det ikke så mye du kan gjøre, annet enn å håpe at værgudene står deg bi. Det andre du bør gjøre er å begynne å planlegge hva du skal pakke med deg. Og det er her du har mye å hente. Det finnes mange duppeditter og dingser som er med på å gjøre turen din mer behagelig og lettvint.

Vil du til fjells på festival? Sjekk ut Norsk Fjellfestival, Vinjerock og Fjellfilmfestivalen.

Vi lar være å nevne de åpenbare - telt, sovepose, klær, mat, dopapir osv.

I stedet har vi listet opp andre smarte ting som du bør vurdere å pakke i tursekken:

 • Reiseapotek. Før du vet ordet av det trenger du gassbind, pyrisept eller gnagsårplaster. Se hva reiseapoteket bør inneholde for eksempel her: Apotek1
 • Myggmiddel. Jada, myggen er en av sommerens plager. Husk å kjøpe med myggmiddel. Gjerne den naturlige varianten, da sprayer du ikke gifter rundt omkring i teltet. Det finnes også andre myggjagere. Enklere Liv melder at myggarmbånd er populært. Har du på deg armbåndet, skal de naturlige stoffene i det holde myggen på avstand i opptil fire uker.
 • Håndrens. Kjekt å ha hvis du ikke har tilgang til vann og såpe.
 • Lommelykt/hodelykt. Sommernatten er lys, men ikke så lys at det ikke er kjekt å ha en god lommelykt eller hodelykt med seg. Fordelen med sistnevnte er at du har begge hender fri.
 • Sovemaske og ørepropper. Sovemasken gjør at du ikke våkner i otta pga. sola. Ørepropper er kjekt å ha med hvis du skal på leir eller festival, og det er fare for at dine teltnaboers bråk vekker deg når du helst vil sove.
 • Oppblåsbar pute. Hvis du ikke gidder dra med deg en ordentlig pute, kan en oppblåsbar pute gjøre nytten.
 • Sitte- og liggeunderlag. Fordi det fort blir fuktig på bakken.
 • Regntøy. Dette visste du, men det er ekstra kjipt å glemme regntøyet. Dessverre er ikke norsk sommervær så veldig stabilt.
 • Vanntett pose til klær. Deilig å vite at du alltid har tørre skift.
 • Mikrofiberhåndkle. Tar liten plass, og tørker på et blunk.
 • Ullsokker. Moren din har rett. Er du varm på føttene, så fryser du ikke andre steder, heller.
 • Sekk med solceller. Ja, dette er for de litt mer avanserte, men det er altså en sekk som gjør at du får ladet opp mobil og ipod selv om du ikke har tilgang til en stikkontakt. Selges hos Enklere Liv, men den koster en del - 2.495 kroner. Et alternativ er Solcellepanel for ryggsekker, som du hekter utenpå sekken. Fås hos Everyday-Hero for 1.785 kroner.
Har du noen tips til ting det er kjekt å ha med seg på turen? Skriv i debattforumet under.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor får du kjøpt disse tingene? Alt som har med helse å gjøre, får du mest sannsynlig tak i på ditt nærmeste apotek. Ellers har sportsbutikker en del som er kjekt å ha for teltlivet. Sjekk også Enklere Liv og Nomaden.

Finn festivalen for deg her.