Disse flyselskapene mister bagasjen din

Her er listen som viser hvilke flyselskaper som roter mest med bagasjen.

Kommer din bagasje frem?
Kommer din bagasje frem? Vis mer

Disse flyselskapene mister bagasjen din

 1. Se hvem som mister mest bagasje


26 europeiske flyselskaper har rapportert hvor mye bagasje de mister, og det gir deg listen over selskapene der det gjelder å være forsiktig med hva du sjekker inn.

 • Noen mister, andre kutter. Lavprisselskapene vil helst ikke frakte innsjekket bagasje.
 • Se hvor mye du kan ta med om bord.
 • Store verstinger

  Statistikken fra Association of European Airlines baserer seg på selskapenes egenrapporterte tall, og de rangeres etter hvor mange kolli de mister per 1.000 passasjerer. Merk at omkring 85 prosent av den savnede bagasjen fra denne statistikken blir sporet og levert tilbake til eieren i løpet av to døgn. Mistet bagasje betyr altså i veldig få tilfeller mistet for godt.

  Noen av de store selskapene er også blant de verste, og det har nok en sammenheng med at passasjerer her reiser over lengre avstander og benytter seg av flybytter. Da er også sjansen større for at kofferten kommer på avveier.

  Den absolutte verstingen med god margin er Austrian. Deretter følger Lufthansa og British Airways. Av 26 selskaper er SAS inne på 15. plass, altså omlag midt på treet.

  Småselskapene mister minst

  Mens det dårligste selskapet mister 18,6 kolli per tusen passasjerer, mister det beste selskapet kun 3,2 kolli per tusen passasjerer. De som roter bort minst bagasje er selskaper som kanskje ikke er så kjent for mange av oss; Best i klassen er Meridiana, foran Turkish Airlines og Air Malta.

 • Se rangeringen her