<b>200 BONUSPOENG:</b> Flyr du innenlands, tjener du ikke inn bonuspoeng, men på Flybussen til Gardermoen er dette mulig. Foto: Fred Magne Skillebæk
200 BONUSPOENG: Flyr du innenlands, tjener du ikke inn bonuspoeng, men på Flybussen til Gardermoen er dette mulig. Foto: Fred Magne SkillebækVis mer

Disse får bonuspoeng

Byfolk får bedre tilbud enn bygda. Favoriserer fire byer.

I 2002 ble det slutt på bonuspoeng på innlandsreiser for SAS, men den tid er nå over.

Konkurransetilsynet har nemlig anbefalt å videreføre bonusforbudet på de aller fleste rutene i Norge, men med ett viktig unntak: De foreslår å oppheve forbudet på de tre største rutene mellom Oslo-Bergen, Oslo-Trondheim og Oslo-Stavanger.

– Vi vurderer at konkurransen er tilstrekkelig robust på de tre mest trafikkerte rutene i landet til å anbefale at disse unntas fra bonusforbudet, sier konkurransedirektør Christine B. Meyer, i en pressemelding.

Les også: Hva får du ut av flyselskapenes fordelsprogram?

– 37 ruter havner utenfor

SAS gleder seg over Konkurransetilsynets beslutning, men skulle ønske hele Norge var inkludert.


– SAS og Widerøe flyr til 41 destinasjoner i Norge og 37 av disse havner utenfor. De blir de eneste i hele verden som ikke får EuroBonus, sier Knut Morten Johansen, informasjonsjef i SAS, til DinSide.

Dette er midt i blinken for forretningsreisende og folk som pendler mellom de største byene i landet.

Så langt er det konkurranse på 23 av rutene i Norge, og Johansen er ikke bekymret for hvordan Norwegian skal takle dette.

– Forutsetningen for forbudet er ikke lenger gjeldende. Norwegian er en sterk og dyktig aktør, som ikke trenger myndighetenes hjelp til å kneble hovedkonkurrentens produktverktøy, forteller Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS ser fram mot Fornyings-, administrasjons,- og kirkedepartementets endelige beslutning, og lover å være raskt ute med en ordning.

– Det vil nok ikke ta lang tid for SAS å innføre dette, men foreløpig kan vi ikke si noe om hvor mange bonuspoeng du kan tjene på innlandsreiser, opplyser informasjonssjefen.

 • Nå kan du betale med bonuspoeng
 • Tjen bonuspoeng med Flybussen
 • – Skal klare å konkurrere

  Norwegian har lenge vært skeptiske til at det skal bli lov med bonusordning på innenriksfly. I januar sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Dagbladet at de vil innføre sitt eget bonusprogram, dersom SAS får gjeninnført bonusordningen på norsk innenriks. Der innrømmet han også at han helst ville slippe hele styret med bonusordningen.


  – Et eget bonusprogram vil bare føre til dyrere billetter. Likevel må vi svare på konkurransen - dersom den kommer, uttalte Kjos til avisen.

  Nå som Konkurransetilsynet har godtatt å gjeninnføre bonusordning på tre flyreiser i Norge, er ikke Norwegian redd for å konkurrere mot SAS.

  – Bonusprogrammer er i sin natur fordyrende fordi de koster å etablere og drifte, og i tillegg låser kundene til ett selskap. Men når de åpner for bonuspoeng på noen få ruter, og vi vet at vi i Norwegian har et veldig godt bonusprogram, som er enkelt laget og ikke fordyrende, skal vi klare å konkurrere, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til VG Nett.

  SAS eller Norwegian? >>> De viktigste forskjellene