Nyttårsaften på norsk jord vil fortone seg svært forskjellig fra sted til sted i år. Foto: Colourbox
Nyttårsaften på norsk jord vil fortone seg svært forskjellig fra sted til sted i år. Foto: ColourboxVis mer

Disse får best nyttårsvær!

Sjekk hvordan været blir hos deg.

Det er mange spådommer for 2009. Konkurser og arbeidsledighet står høyt på lista over mest tenkelige hendelser i det kommende året, og NAV spår senest i dag at utforbakken blir brattere enn vi tidligere har trodd.

Det verste som kan skje

Men spådommene er heldigvis bare spådommer, enda. Det er også værmeldingen. Allikevel har vi nå kommet så nærme nyttårsfeiringen at det er mulig å spå med stor sannsynlighet hvordan nyttårsværet vil bli.

Og DinSide har oversikten.

Våtest i vest og vindfullt i nord

De som får aller finest vært i år, ser ut til å være sørlendigene, nærmere bestemt områdene rundt Kristiansand. Her er det spådd blå himmel, +3 grader og lett bris frem til klokken 18. På natten blir det nok enda litt kaldere, noe som vanligvis også betyr enda klarere himmel.

Nummer to på lista er områdene rundt Oslo og Lillehammer. Her spår Meterologisk Institutt delvis skyet vær, og -3 grader frem til klokken 18.

Snø og skytungt blir det også på nyttårsaften i år. I områdene rundt Trondheim, Bodø, Tromsø og Kirkenes er det meldt snø, med null grader i Trondheim og Bodø mens byene i de to nordligste fylkene får -4 og -5 grader.

Men til tross for snøen sier meterolog Børje Johansson ved Meterologisk Institutt til Aftenposten.no at særlig Nordland må belage seg på en isende kald, våt og vindrik nyttårsaften. Tromsø og Kirkenes blir også beæret med vind på nyttårsdagen, og i Kirkenes vil det blåse opp til liten kuling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aller kaldest blir nok derimot Longyearbyen på Svalbard med hele 21 minusgrader og skyet vær.

Og sist men ikke minst blir det våtest i Bergen og Stavanger. Her er det meldt fire og fem varmegrader, regn og svak vind, med håp om et par solgløtt innimellom.

Her finner du hvor og når du kan kjøpe drikkevarer til nyttårsaften

Eller vil du heller ta nyttårsfeiringen i utlandet?