Reiser du med spesialbagasje i påsken, er du ikke alene. På Gardermoen anbefales du å møte to timer før på de mest hektiske dagene. Foto: Colourbox.com
Reiser du med spesialbagasje i påsken, er du ikke alene. På Gardermoen anbefales du å møte to timer før på de mest hektiske dagene. Foto: Colourbox.com Vis mer

Disse dagene blir det kø

Oslo Lufthavn Gardermoen ber reisende møte opp to timer før!

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 21. mars og fredag 22. mars blir det køer på Gardermoen. Oslo Lufthavn forventer stor utfart disse dagene, spesielt i morgentimene (07-09) og på ettermiddagen (15-17).

– Vår erfaring er at mange familier reiser i forbindelse med påsken. I tillegg har mange med seg mye bagasje og ski, skriver OSL i en pressemelding.

Må gjøre det selv: Automatene tar over på flyplassen

To timer før avreise

De har iverksatt flere tiltak for å begrense køene i disse periodene, inkludert full bemanning og at alle slusene i sikkerhetskontrollen er åpne. OSL råder likevel passasjerer som skal reise torsdag ettermiddag og fredag ettermiddag om å møte opp tidligere enn normalt dersom de reiser med mange kolli og spesialbagasje.

To timer før avreise, er anbefalingen.

Les også: Ikke pakk med deg dette i kofferten

Mye spesialbagasje

Vanligvis kan du slippe innsjekkingskø ved å pakke i ryggsekk. Den må leveres i egen spesialbagasjeinnsjekking, der få vanligvis leverer bagasje. Slik er det ikke i påsken.

OSL erfarer at mange reiser med både mye bagasje og mye spesialbagasje, som for eksempel skiutstyr. Lufthavnen har bedt handlingselskapene på flyplassen om å bemanne godt for mottak av spesialbagasje, og for bagasjehåndtering.

Spesialbagasje som ryggsekker, barneseter og skiposer er det smart å være ekstra obs på. Vær nøye ved pakking, og unngå løse reimer på bagasjen som kan sette seg fast og være til hinder under transport.

Flybytte? Det er her bagasjen forsvinner

Pakk smart håndbagasje

Reisende anbefales også å reise med lite håndbagasje, og å tenke gjennom hva de har pakket. Husk at PC, iPad og fotoutstyr skal ut av veskene ved passering av sikkerhetskontrollen, sammen med væske pakket i pose.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer