Gdansk i Polen er et sted flere nordmenn nå ønsker å besøke. Foto: Colourbox.com
Gdansk i Polen er et sted flere nordmenn nå ønsker å besøke. Foto: Colourbox.comVis mer

Direkteruter til flere destinasjoner

Over 300 direkteruter fra Norge.

Planlegger du å dra på en storbyweekend, eller ønsker du å tilbringe høst- eller vinterferien din utenlands? Legger du sammen innenlands, utenlands og charterturer er det nå over 360 direkteruter fra de seks største byene med flyplass i Norge – Oslo, Bergen, Bodø, Stavanger, Tromsø og Trondheim. 301 av disse går utenlands, resten innenlands. Det er også flere direkteruter fra mindre flyplasser i Norge, og de kan du finne her. Mange velger også å reise fra Rygge og Torp, som vi også har tatt med i denne runden.

LES OGSÅ:

Markedssjef ved Rygge, Silje Thoresen. Foto: Ryg.no
Markedssjef ved Rygge, Silje Thoresen. Foto: Ryg.no Vis mer

– På vinterstid er det flere som tar seg korte ferieturer og folk er da veldig opptatt av å unngå flybytte, eller mellomlanding underveis, forteller markedssjef ved Rygge, Silje Thoresen, til DinSide.

Nye direkteruter

Oslo Lufthavn Gardermoen har 12 nye direkteruter. Elleve av disse rutene er tilgjengelige nå, og den siste har rutestart 30. oktober. Noen av destinasjonene er også tilgjengelig fra andre flyplasser i Norge.

Direkteruter fra de største flyplassene

Fra de største flyplassene i Norge har vi sett på direkteruter både innenlands og utenlands. Her er en oversikt over hvor mange direkteruter det er fra de forskjellige flyplassene. Oversikt over destinasjonene finner du nederst i saken.

Oslo Lufthavn Gardermoen: direkteruter til 146 destinasjoner.
Bergen Lufthavn Flesland: direkteruter til 62 destinasjoner.
Bodø Lufthavn: direkteruter til 20 destinasjoner.
Stavanger Lufthavn Sola: direkteruter til 56 destinasjoner.
Tromsø Lufthavn Langnes: direkteruter til 31 destinasjoner.
Trondheim Lufthavn Værnes: direkteruter til 47 destinasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 40 direkteruter fra Torp

Også Torp har flere direkteruter å friste med. Charterturene som går direkte er til Kreta, Kypros og Tyrkia.

Widerøe flyr innenlands til Bergen, Stavanger og Trondheim – samtidig som de fire ganger daglig flyr til København.

Norwegian flyr innenlands til Bergen, Evenes og Trondheim. Utenlands flyr de til Alicante, Antalya, Berlin, Las Palmas, Malaga, Nice og Mallorca. Norwegian har oppstart på direkteruter til London Gatwick 1. november, og Tenerife 30. oktober.

KLM flyr tre ganger daglig til Amsterdam.

Ryanair flyr direkte til London Stansted, Milano Bergamo, Liverpool, Bremen, Pisa, Pescara, Sardinia, Alicante, Mallorca, Edinburgh og Malaga.

Wizz Air flyr direkte fra Torp til Katowice, Warszawa, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Riga og Vilnius. Lublin i Polen har oppstart 18. desember.

23 direkteruter fra Rygge

Ryanair har denne vintersesongen, 29. oktober 2012 til 31. mars 2013, direkteruter til 23 destinasjoner fra Rygge. Du kan fly direkte til Alicante, Barcelona el Prat, Malaga, Tenerife, Berlin Schönefeld, Brüssel Charleroi, Dublin, Gdansk, Wroclaw, Krakow, Poznan, Lodz, Warszawa Modlin, London Stansted, Manchester, Liverpool, Paris Beauvais, Roma Ciampino, Milano Bergamo, Riga, Budapest, Vilnius og Tallinn.

Nye fra Rygge i vinter er Vilnius, Tenerife, Warszawa Modlin, Budapest, Lodz og Liverpool.

– De destinasjonene som er mest populært er de typiske storbyene i Europa, forteller markedssjef Silje Thoresen. Vi ser også at nordmenn endrer på etablerte reisevaner og er nysgjerrig på nye steder, som for eksempel Gdansk i Polen, avslutter hun.

Oversikt over direkteruter utenlands

Her får du en oversikt over direkterutene utenlands fra flyplassene i oversikten. Innenlands og charter er ikke tatt med i tabellen. Merk at det også finnes flere flyplasser med direkteruter utenlands enn disse.

Direkteruter til flere destinasjoner