Direkterute Tromsø - London

Norwegian starter direkterute mellom Tromsø og London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er en god nyhet for folk i Troms. Norwegian er dermed første flyselskap som åpner en direkterute mellom Nord-Norge og Storbritannia.

Norwegianflyene vil ha to ukentlige avganger, tirsdager og lørdager, og lande på London-Stansted. Turen vil ta cirka 3 timer og 20 minutter.

- Vi har lenge ønsket å gi folk i Nord-Norge en mulighet til å fly direkte til London, og den 8. desember står første fly klart for å fly nordlendinger til shopping og fotball, sa Daniel Skjeldam, rutedirektør i Norwegian, i en pressemelding.

Bra for nord-norsk turisme

- Vi er også utrolig spent på å se hva dette kan gjøre for turismen til Nord-Norge og hvilke ringvirkninger dette kan skape i regionen. Norwegian har erfaring fra å bygge opp nye markeder og vi håper nå at briter for alvor får øynene opp for Nord Norge, vår mest fantastiske landsdel.

- Potensialet er enormt, men det er også stor risiko involvert. Derfor er ruten blitt til gjennom et samarbeid mellom Norwegian, Hurtigruten, reiselivet i Nord-Norge og offentlige myndigheter, sa Skjeldam.

Prisene starter på 399,- en vei, inkludert skatter og avgifter. Salget av billettene starter torsdag klokken 14.