Direkte Trondheim - Amsterdam

Nederlandske KLM vil fly trøndere ut i verden fra neste vår.

Marco Redeker, markedssjef for KLM i Nord-Europa, lanserer nye ruter fra Norge.
Marco Redeker, markedssjef for KLM i Nord-Europa, lanserer nye ruter fra Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nederlandske flyselskapet KLM vil fra 30. mars 2003 fly fra Trondheim til Amsterdam. Fra før har selskapet ruter direkte til utlandet både fra Oslo, Torp, Bergen og Stavanger.

- Trondheim var det siste store markedet i Norge vi manglet. Værnes har 235.000 utenlandsreisende hvert år, og ligger på fjerdeplass i Norge når det gjelder antall utenlandsreisende utenfor Norden. Dessuten er det lite konkurranse om utenlandspassasjerene her.

Med dette grunngir markedssjef for KLM i Nord-Europa, Marco Redeker, beslutningen om å starte nye ruter i Norge.

- Vi har ikke ytterligere planer om satsning i Norge, verken på utenriksflygninger eller innenriks i Norge, sier Redeker.

To ganger daglig

Trondheimsruten vil gå med Fokker 70-maskiner som har plass til 80 passasjerer. Ruten vil gå to ganger daglig, syv dager i uken. Tidlig morgen og like etter lunsj fra Trondheim, og formiddag og kveld fra Amsterdam.

Oljerute

Nederlendernes nye satsning blir kjent kun uker før de starter opp sin oljerute mellom Stavanger og Aberdeen. Rett i forkant av oljemessen, den 25. august, vil KLM begynne å frakte passasjerer mellom den norske oljestripa og Skottland. På denne ruten regner KLM med 100.000 passasjerer årlig.

  • Se bildespesialen fra Amsterdam.
  • Ut på tur?

    Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.