Braathens flymannskaper skal fly mer ut av landet enn før. Foto: Inga
Braathens flymannskaper skal fly mer ut av landet enn før. Foto: IngaVis mer

Direkte til Nice

Braathens varsler ytterligere rutereduksjoner innenlands, men åpner flere direkteruter til Middelhavet.

Braathens kutter i rutetilbudet hjemme, og øker ute. Selskapet forventer nedgang i det norske innenlandsmarkedet i år på grunn av foreslåtte avgiftsendringer, og sier også at en del ruter innenlands har for stor kapasitet.

Færre avganger mellom storbyene

I følge en pressemelding fra Braathens sank etterspørselen etter innenlandsreiser i fjor . Enkelte strekninger får derfor kutt fra og med 25. mars. Ruter fra Oslo til Kristiansand, Stavanger og Trondheim reduseres med en tur-retur-strekning daglig. Mellom Oslo og Bodø blir det en tur mindre hver dag. Tilbudet styrkes mellom byene i Midt- og Nord-Norge med nye ruter mellom Trondheim og Bodø, samt Bodø og Tromsø. Dette følger etter flere kutt fra 2. januar i år. (Oslo-Røros, Molde-Kristiansund, Kristiansund-Trondheim, Bergen-Haugesund, Bergen-Molde-Trondheim.)

Ut av landet

Braathens varsler at de fra 2003 vil avslutte samarbeidet med nederlandske KLM. Dette betyr imidlertid ikke at flyselskapet ikke satser utenlands. Fra 25. april blir det mulig å fly non-stop mellom Oslo og Nice to ganger i uken, tre ganger i uken i sommerhalvåret. Ytterligere styrking av tilbudet til Màlaga og Alicante i Spania varsles også. Seks ukentlige avganger skal transportere solhungrige nordmenn direkte til de spanske kystbyene.

Se mer om endringene som ble varslet før jul.

På reisejakt

Frister det med et avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.