Direkte til New York for 3500 kr

Bestill vårens storbyeventyr nå.

 Foto: Martin St-Amant
Foto: Martin St-Amant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke skrev vi om at SAS gjenåpner direkterute mellom Oslo og New York. Og prisen skulle være helt ned i 3500 kr for en tur/returbillett.

Da vi søkte etter disse billettene, fant vi dem ikke - direkteruten var ikke lagt inn i systemet ennå. Men nå er den det, og griper du sjansen nå er det lekende lett å få bestilt seg en vårtur til New York for bare 3500 kr for flybilletten.

Vi fant for eksempel en tur med utreise 29. mars, den dagen ruten åpner, og hjemreise uken etter, 5. april, til den nette sum av 3500 kroner. Eller, 3501 kroner, for å være nøyaktig. Da er alle skatter og avgifter inkludert, og så også innsjekket bagasje. Turen tar åtte timer til New York, og 7 1/2 time tilbake igjen.

Skal du fly med SAS fra Bergen, Stavanger, Kristiansand eller Haugesund koster tur/returbilletten fra 3999 kr. da må du altså først fly til Gardermoen for å sette deg på direkteflyet derfra.

SAS bruker et av sine et Airbus A330-300-fly, der alle passasjerer har en egen tv-skjerm.

4900 kr hos konkurrenten

Vi sjekket også hva en direktetur med Continental Airlines koster. Den rimeligste prisen vi fant for en tur/returbillett i april var 828 dollar, cirka 4.900 kroner.

Vi har sjekket litt forskjellige reisedatoer fra Oslo, og det ser ut som om den billigste prisen for utreise - fra 1850 kr - fås på søndager, mandager og tirsdager, mens den billigste prisen for hjemreise - fra 1650 kr - vanligvis fås på mandager, tirsdager og onsdager. Dette varierer selvsagt noe.

Påske i New York
Dersom du vil tilbringe påsken i New York, kan du fly direkte tirsdag 19. april, og tilbake igjen onsdag 27. april for 4301 kroner.

Planlegg overnatting

Frister det med en vårtur til New York? Husk å fikse overnatting i god tid. Da har du mer å velge mellom, og kan slå kloa i et av de bra hotellene som ikke er så altfor dyre. New York er en veldig dyr hotellby, men det finnes hoteller som gir valuta for pengene. Du ser eksempler i disse artiklene:

Bra og billig overnatting i New York
...her er ni forslag til
...og enda fem alternativer

Dette må du huske om du skal til USA

Dersom du har tenkt deg til USA enten på ferie eller jobbtur, er det en rekke ting du bør skrive deg bak øre før du drar:

  • Fyll ut ESTA-søknaden i god tid. Du finner det her.
  • Passet ditt må være maskinlesbart for at du skal slippe inn, og det må være gyldig helt til etter utreise fra USA. Se eksempler på maskinlesbart pass her.
  • Minst 72 timer før avreise skal du oppgi ditt fulle navn, kjønn, fødselsdato og adressen der du skal overnatte første natt i USA til flyselskapet. Dette er det like greit at du gjør når du foretar billettbestillingen. Hvis du ikke har gjort det innen 72 timer før avreise, kan flyselskapet nekte deg å gå ombord. Bakgrunnen for dette er at amerikanske myndigheter sjekker deg opp mot listen over terrormistenkte.
  • Du må ikke ha blitt påtalt eller dømt for kriminelle handlinger i noe land. Har du det, vil du ikke slippe inn uten å ha fått visum. Dette må du søke om hos den amerikanske ambassaden i god tid, og det er mulig du får nei.
  • Hvis du skal være i USA i mer enn 90 dager må du søke om visum.