Direkte fra Tromsø til Riga

Ny rute åpner Øst-Europa for nordlendingene.

Foto: Air Baltic
Foto: Air Baltic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er flyselskapet Air Baltic som åpner den nye ruten mellom Nordens Paris og Latvias hovedstad 31. mars. Ruten vil ha avgang tre ganger i uken, og prisene starter på 725 kroner hver vei, inkludert skatter og avgifter.

Dermed blir det enklere for nordlendingene å reise til Øst-Europa. Air Baltic og turistnæringen i Tromsø håper selvsagt latviere og andre øst-europeere vil komme andre veien.

- Vi ser at svært mange turister fra kontinentet ikke kommer seg til Nord-Norge uten både én og to mellomlandinger, i tillegg til flybyttet i Oslo. Mange kan spare både tid og penger på en direkterute fra Riga til Tromsø, sier Air Baltics norske salgssjef Bent Bjune i en pressemelding.

Flyturen fra Riga til Tromsø tar to og en halv time, og avgangen er lagt opp for å korrespondere med flyselskapets direkteruter fra 50 destinasjoner i Vest-Europa, Kaukasus og Asia. Utreise fra Tromsø blir mandager, onsdager og søndager, mens utreise fra Riga blir tirsdager, lørdager og søndager.

Kort om hva Riga kan by på

Tyskland et viktig marked

Markeds- og eiendomssjef Anne Grete Johansen ved Tromsø lufthavn tror også den raske forbindelsen til Tromsø er godt nytt for reiselivet i Troms.

– Den nye ruten er spennende med tanke på alle som får en lettere vei til byen og landsdelen. Nord-Norge har for eksempel ikke vært lett tilgjengelig for tyske turister som vil fly hit, sier Johansen i pressemeldingen.

Når ruta mellom Riga og Tromsø starter, er det bare en mellomlanding mellom Tromsø og de tyske byene Hamburg, Berlin, Hannover, München og Düsseldorf.

Verdensarv og velvære

Riga har seilt oppover listen over storbyer nordmenn reiser til i løpet av de siste årene. De Rundt 70.000 nordmenn besøker Riga hvert år. Air Baltic har allerede direkteruter til byen fra Oslo, Bergen, Stavanger og Ålesund.

Turistene velger Riga på grunn av den vakre gamlebyen, billige spaopplevelser, og et generelt lavt prisnivå i forhold til Norge.

Følg med på DinSide fremover. Vi har vært i Riga, og vil selvsagt forteller dere hva vi har opplevd!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer