DinSide tester Liseberg

Svenskenes barneparadis har fornøyelser for de fleste – bare du kan betale for det.

Pris:

DinSide tester Liseberg

Liseberg er ikke noe for slakke lommebøker. Selve inngangsbilletten til parken koster kun 45 svenske kroner. Barn under 7 år går gratis inn. Men billetten inkluderer ingenting. Uansett om du skal spille på lykkehjulet, kjøpe popcorn, ta karuseller eller nyte utsikten fra utkikkstårnet, må du bla opp med mer penger.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

En tur med de største karusellene koster 40 svenske kroner, for voksne og barn. Et ”åkpass” som gir fri benyttelse hele dagen, koster 225 kroner. Skal en familie på en voksen og to barn (ett under 7 år) bruke en dag på Liseberg, må de betale 765 svenske kroner for inngang og ”åkpass”. I tillegg kommer prisen for sukkerspinn, is, brus og alle spillene. Skal du gå på noen av underholdningsinnslagene, koster det enda mer.

Helhetsvurdering: En familie på tre bruker fort over 1.000 kroner i løpet av noen timer på Liseberg. Det er dyr moro.

Terningkast: 2

Fasiliteter:

Populær blant litt store barn
Populær blant litt store barn Vis mer
DinSide tester Liseberg
DinSide tester Liseberg

Du velger mellom mer enn 30 attraksjoner. De er delt opp i tre kategorier, en for de minste, en for de litt større og en for de modigste. Den voldsomme HangOver-banen burde imponere de fleste. Lisebergbanen anbefales for tøffe barn. Du kan også bli skutt i været, eller oppleve 60 meter i fritt fall i et av høydetårnene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Voksne anbefales en tur i utkikkstårnet. Ellers finner du det meste som du kan kreve av et tivoli: Pariserhjul, tømmerstokktur, lykkehjul i alle varianter, en spillehall, spøkelseshus, og mange, mange karuseller.

Maxima-kinoen (tredimensjonal film) er flott for ungdom og voksne.

Helhetsvurdering: Et bredt og variert utvalg av attraksjoner – for alle aldersgrupper. Her har du nok å gjøre en hel dag.

Terningkast: 5

Mat/Drikke:

Liseberg har satset på mat som en del av pakken. Du finner selvsagt de vanlige pølsebodene, og fast-food kioskene, der du får en kjapp matbit til en billig penge. I tilegg kan du velge mellom seks restauranter og mange kafeer. Hovedrestauranten har italiensk/amerikansk meny, med hovedretter fra 160 kroner. ”Järnvägsrestaurangen” er noe billigere. Her er også pub, et rimelig pizza-hus, Burger King og Orientexpress.

Helhetsinntrykk:Her får du mat til både voksne og barn. Svensk og eksotisk. Prisene varierer, men måltidet trenger ikke bli dyrt.

Terningkast: 5

Service:

Spørsålet er bare om vi lengter etter Liseberg.
Spørsålet er bare om vi lengter etter Liseberg. Vis mer
DinSide tester Liseberg

Lett å få tak i billetter, men det var vanskelig å finne noen å spørre om hjelp. Vi savnet lett synlige kart over parken. Køene var lange, og vaktene var stumme. Det var ikke mange smilende ansikter å se, eller ”lykke til” å høre. Vi savnet også steder hvor vi kunne legge fra oss vesker og kamera i tilknytning til attraksjonene. Men vaktene virket i og for seg proffe, og alt fungerte som det skulle uten noe krøll.

Helhetsvurdering: Ikke mange blide ansikter og hjelpsomme hender, men heller ingen sure miner. Rett og slett middels.

Terningkast: 3

Alt i alt:

DinSide tester Liseberg

Fornøyelser både for barn og voksne, og her er mye å velge mellom. Liseberg bød på nok fart og spenning for undertegnede. Parken er fin å se på, og her er nok av tilbud for de som får nok av karusellene. Lange køer, stive priser og avmålt service trekker ned.

Terningkast: 4.