Dingser som gjør venting til en fest

Powerball

Dingser som gjør venting til en festHvis du er ti år, er det ingen som hever et øyebryn hvis du får tida til å gå med en jojo mens du venter på at gaten skal åpne. Hvis du er tretti år, vil ikke bare øyebryn heves – de vil blafre så kraftig at vindtrykket vil nå passasjerene helt i andre enden av flyplassen.

Denne såkalte Powerballen er derimot en relativt beskjeden sak, som likevel vil holde deg opptatt en stund. Den har et balansert gyroskop på innsiden av skallet, og når det settes i bevegelse ved hjelp av startledningen vil det føles som om innsiden av ballen beveger seg - hvilket den faktisk også gjør. Så er det opp til deg å opprettholde bevegelsene ved å gjøre sirkelbevegelser med håndvrista di.

Hvorfor du skal bruke tid på dette? Fordi du kan sette rekorder, naturligvis!

Displayet på ballen viser hvor mange rotasjoner per minutt (RPM) ditt altfor slitne håndledd er i stand til å oppnå. Verdensrekorden skal visst nok være på 16 081 RPM, så her har du en jobb å gjøre.

Powerball koster cirka 250 kroner.

Ekstern lenke: Powerball


Robo Pet

Dingser som gjør venting til en festRobo Pet er en litt mer kantete versjon av menneskets beste venn enn vi er vant til. Like fullt er hunden unektelig sjarmerende, og ivrig etter å lære seg kommandoer og vise frem triks. Garantert populær underholdning for de små, og et alternativ til å løpe rundt og rundt Gardermoen i flerfoldige timer.

Enhver hund med respekt for seg selv forsvarer hus og hjem med livet som innsats. Denne bisken er heller ikke noe unntak. Personer med tvilsomme hensikter som nærmer seg bagasjen din, vil etter all sannsynlighet få seg en liten overraskelse når Robo Pet spretter frem i all sin grusomme gru.

Lekehunden koster rett under 700 kroner.

Eksterne lenker: Her kan du kjøpe den og her kan du se reklamefilmen til Robo Pet.


Nintendo DS

Dingser som gjør venting til en fest


For Nintendos nyeste spillkonsoll holdt det ikke med en skjerm, den måtte ha to. Den nederste er dertil trykkfølsom, noe som gjør DS godt egnet til spill som Nintendogs.

I dette spillet får du i oppgave å passe på din egen virtuelle valp, noe som betyr mye kos og lite ansvar. Sammenlignet med en ekte hund slipper du nemlig å ta med hundeposer, og unngår hundehår på den nye Gucci-drakten.

Men pass på: Tiden kan kjapt gå fra deg når du først har fått dreisen på Nintendogs, og det er kanskje lurt å sette på en alarmklokke som varsler deg i relativt god tid før ombordstigning. Du må jo rekke å fore og legge ned bissevovven.

Nintendo DS har en prislapp på rundt 1600 kroner. For Nintendogs må du ut med 500 kroner.


Rhythm Sticks trommestikker

Dingser som gjør venting til en fest


Få ut all undertrykt musikalsk aggresjon, og irriter vettet av frustrerte medpassasjerer i samme slengen. Rhythm Sticks har innebygde høyttalere som gir fra seg en kraftig trommelyd for hvert slag du denger løs i lufta.

Det betyr med andre ord at stikkene strengt tatt er for personer som ønsker et ublidt møte med helsepersonell med en hvit og veldig stram, hvit trøye.

Du skifter lyd med en bryter på stikkene, og kan velge mellom skarptromme, cymbaler og stortromme. Trommestikkene går på batteri og koster rundt hundrelappen.

Ekstern lenke: Trommestikkene kan bestilles
.


Terratec Cinergy Hybrid T USB XS tv-tuner

Dingser som gjør venting til en festDenne USB-pinnen er i besittelse av mer magisk kraft enn alle Harry Potter-bøkene til sammen. Den behøver riktig nok en laptop for å hente energi til kunstene sine, men har du det, kan du bla deg gjennom det som til enhver måtte sendes på såkalte landbaserte tv-kanaler som NRK og TV 2.

Dette er nemlig en fjernsynsantenne i mikroformat, som dessuten inneholder programvare med opptaksfunksjoner. Hvis du trenger tv like mye som du trenger vann, kan du for eksempel ta opp Holmgang-repriser på Stavanger Lufthavn i det ene øyeblikket, og japansk trash-tv på en flyplass i Tokyo i det neste.

Cinergy har til og med vært elskverdige nok til å inkludere en fjernkontroll i pakken, så hvis du slenger beina på stresskofferten, kaster jakken over sofaen og lener deg ekstra godt tilbake, vil du sannsynligvis glemme at snøstormen raser på landingsstripa og tro du at du simpelthen tilbringer enda lat søndag foran tv-en i stua.

Helt til du mister forbindelsen rett før straffesparket til Steffen Iversen.

TerraTec Cinergy tv-tuner koster rundt 1000 kroner og er tilgjengelig nå.


KnitWit

Dingser som gjør venting til en festI stedet for å tvinne tommelotter mens du venter på neste avgang, kan du børste støvet av garnet og strikke årets julegaver. KnitWit gjør det mulig å holde styr på grinete unger samtidig som du har full kontroll over sokkelesten.

Er du usikker på hvor langt du har kommet i strikkeprosessen, er det nok å ta en kjapp kikk på KnitWit, så ser du hvor mange masker du har lagt bak deg.

Vi har ikke klart å finne noen pris på KnitWit, men du kan ta kontakt med designeren via denne nettsiden (ekstern lenke).


Sony PSP

Dingser som gjør venting til en festDet finnes i prinsippet bare en ting som gjør at du ikke kan flytte inn på en flyplass allerede i morgen: Batteritida på alle de bærbare dippeduttene dine. I så måte er ikke Sonys håndholdte spill-, musikk- og filmvidunder, PlayStation Portable (PSP), noe unntak.

Den har likevel respektabel nok batterikraft til at du rekker alt fra et par episoder av "Lost" og den siste skiva til Kaizers Orchestra, til VM-finale i fotball mellom Norge og Argentina og puslespill-spill med en vanskelighetsgrad som sender røyk ut av ørene dine.

Mange flyplasser tilbyr trådløst nettverk i ventehallene, og med den innebygde nettleseren kan du surfe deg inn på flyselskapets nettsider for å lese mer om hvorfor du ikke fikk ta med deg fyrverkeriet til bursdagsfesten din på Malaga.

Prisen på PSP er omlag 2.300 kroner, men hvis du virkelig skal flotte deg med lange filmer og svære platesamlinger bør du investere i et minnekort på en gigabyte til rundt 7-800 kroner.


"CSI"

Dingser som gjør venting til en festTV-krimserien "CSI", som innvidde vil vite står for Crime Scene Investigation, men som like gjerne kunne stått for Cool Stuff Inc., har tatt både USA og Norge med storm.

Med dette brettspillet, som er like analogt som en melkekartong, kan du tilbringe tida på flyplassen med å gjøre omtrent det samme som kriminalteknikerne i serien gjør: Etterforske groteske drap på kort tid, med teknologi som er omtrent like sannsynlig som en politiker i jeans.

Spillet inneholder åtte forskjellige krimhistorier, som er skrevet av en USAs mest drevne krimskribenter og dessuten dobbelsjekket av kriminalteknikere. Du skal løse drapene ved å sannsynliggjøre ting som motiv og metode, og kan spille mot en til tre andre spillere.

Unngå likevel å rote i håret til medpassasjerene dine på jakt etter DNA-bevis. Ikke fordi du plager dem, men fordi du har lite å tjene på det i forhold til spillets gang.

Spillet koster rundt 250 kroner.

Ekstern lenke: Du kan kjøpe spillet blant annet hos Avalon i Oslo.


Sony MP3 Walkman

Dingser som gjør venting til en fest


Lyden av trillende kofferter og flyvertinner med skremmende høye hæler har uten tvil begrenset underholdningsverdi. Det var kanskje ikke akkurat derfor Sony lanserte sin nye Walkman, men den er definitivt i stand til å sette en effektiv stopper for lydforurensningen.

Situasjonen blir forøvrig hakket festligere når du kan sette litt opprørsk og aggressiv bakgrunnsmusikk til de snart pensjonistklare tralleguttene som durer rundt.

Du kan velge mellom 6 GB-versjonen som kommer i fargene rosa og blå, eller være et ekte mannfolk og gå for 20 GB i fargene lilla og sølv. I fullt oppladet modus kan du rocke til favorittmusikken i 20 timer før MP3-spilleren takker for seg.


Gyrosensor Golf Putter

Dingser som gjør venting til en festDet var egentlig bare et spørsmål om tid før en golfkølle ikke lenger bare var en golfkølle. Greit, du har kunnet bruke den til å jage innbruddstyver og til å slå etter høstsint veps i stua, men det har ikke hjulpet så mye på puttinga di.

Med Gyrosensor Golf Putter får du umiddelbar tilbakemelding på vitale data som hastigheten og ballbanen til golfballen, i tillegg til kraften du treffer den med.

Dermed er hele flyplassgulvet plutselig like fristende som en grønn golfbane i juli, og de fire timene til neste New York-avgang virker ikke fullt så deprimerende. Helt til kalde, harde fakta forteller deg at puttinga di stinker.

Dette produktet er foreløpig på utviklingsstadiet, og det er foreløpig uvisst hva prisen blir. Men er det noe golfere som kjent har nok av, så er det penger.

Ekstern lenke: Mer om golfputteren her


Hallo i uken

Dingser som gjør venting til en festNå som regjeringsskifte og fugleinfluensaen herjer landet, bør du bruke ventetiden til å få opp humøret. Redningen er lydboken Kampen mot tilværelsen, en samling av fjorårets høydepunkter fra det satiriske radioprogrammet Hallo i uken.

Blant temaene: Den norske kongefamilien er kanskje egentlig en engelsk legefamilie. Det eneste alternativet til en trepartiregjering uten hjertesaker, er en annen trepartiregjering uten hjertesaker. Den nye Idol-vinneren er ikke fullt så populær som den forrige. Er det rart vi kjemper mot tilværelsen?

Lydboken koster rett under 200 kroner.

Ekstern lenke: Lydbokforlaget selger lydboken

Her finner du enda flere tips for tidsfordriv på flyplassen!Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.