Din guide til reisevaluta

Vi guider deg i jungelen av betalingsmåter, svindelmetoder, priser og kursendringer. Les dette før du drar på reise utenlands.

Det er ikke like lett alltid å vite hva du bør velge som betalingsløsning når du er ute på reise. Vi guider deg i jungelen.

Hva velger du?

Kort er lettvint, men kan bli dyrt.
Kort er lettvint, men kan bli dyrt. Vis mer

Kort er jo lettvint og greit. Men i enkelte land er det vanskelig å bruke. Og det er for risikabelt kun å reise med kort. Hva om kortet blir ødelagt eller forsvinner. Det tar tid å få erstattet kortene. Og uansett er det ikke alle som kan ta kort. Litt kontanter bør du ha med i tillegg. Reisesjekker er relativt sikkert alternativ, men også ganske tungvindt. Vi forteller hva som er 10260>fordeler og ulemper med de ulike betalingsmidlene og hva du bør bruke forskjellige steder i verden.

Pass opp!

Det er ikke som å være hjemme. Er du på reise har du pengene med deg, og mister du dem er det ikke bare å ta en telefon til mor eller venner for å få hjelp. Det er derfor mye strev og tid spart på å sikre seg mot svindel og tyveri. Vi gir deg rådene i 10332>denne artikkelen.

Prisen for betaling

Det koster å betale for seg, og er du på reise koster det enda mer enn hjemme. Vekslingsgebyrer, kursdifferanser, provisjoner og avgifter. Alle vil ha en del av reisekassen din. Hva koster og hvor mye koster det? Vi gir deg svarene 10371>her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på penger

Hold styr på valutakursene!
Hold styr på valutakursene! Vis mer

Når du regner om valutakursene benytter du deg gjerne av diverse hurtigformler. Men det er viktig å ikke henfalle til gamle tommelfingerrelger. Valutakursene har tildels endret seg kraftig siden i fjor sommer. Vi forteller deg 10417>hvor det har blitt dyrere og hvor det har blitt billigere som følge av kursendringene.

Les mer

Er du interessert i flere økonomiske reisetips? Les vår artikkelsamling med tips om hvordan du reiser 9514>billig.