Digitalt kamera?

Er digitalt kamera riktig for deg? Vi spurte DinSide Datas egen tester av digitale kameraer.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange lurer på om digitalt kamera, er en god investering. Kai Thon tester digitale kameraer for DinSide Data, er teknisk redaktør av fagbladet Fotografi og daglig leder i DigIT sier det er flere momenter en bør ha i hodet når det gjelder innkjøp av digitale kameraer.

- Film gir både bedre fotokvalitet og er billigere enn digitale kameraer. Du må opp i 10-15.000 kroner for å få digitalkameraer som gir tilsvarende kvalitet som film. I tillegg er det greit å ha flere minnekort når du skal på ferie, og disse er ikke billige, sier Thon til DinSide Reise.

Thon sier videre at digitale kameraer har store anvendelsesmuligheter. Du kan legge bildene ut på nettsteder, sende dem som e-post, printe dem på blekkskriver eller få dem på fotopapir.

- Men det forutsetter at du både har datautstyr og litt peiling på å bruke det. Du bør vite hvordan du laster ned bilder og også kunne bearbeide dem, sier Thon.

Dette bør du tenke på

- Det første du bør tenke på hvis du skal kjøpe digitalt kamera, er hva du skal bruke det til. Skal du bare sende bilder på mail, er ikke høy oppløsning viktig. Skal du printe ut bildene dine, bør du imidlertid ha tre megapixlers oppløsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dernest mener Thon at det digitale kameraet bør ha en optisk søker i tillegg til skjerm. Han sier også du i forkant av innkjøp av elektronisk kamera, bør vurdere såkalt nærgrense, altså fokuseringsavstanden, objektiv og zoom.

Enkle komposisjoner, film og lys - flere fototips finner du i denne artikkelen.