Ryanair vil gjerne ha med barn på flyturen og avslører nå, fem dager etter pressemeldingen, at barnefrie fly bare var en aprilspøk. Foto: Per Ervland
Ryanair vil gjerne ha med barn på flyturen og avslører nå, fem dager etter pressemeldingen, at barnefrie fly bare var en aprilspøk. Foto: Per ErvlandVis mer

Dette var faktisk en aprilspøk

Trodde du også at Ryanair skulle begynne med barnefrie fly?

Torsdag 31. mars sendte Ryanair ut en pressemelding med følgende budskap:

    "Ryanair vil introdusere ”barnefrie” flyvninger fra og med oktober. Avgjørelsen kommer som en følge av en europeisk undersøkelse der over halvparten av de 1.000 spurte passasjerene svarer at de vil betale mer for å unngå andres barn på flyvningen. Undersøkelsen viste også at en tredjedel av passasjerene (36%) har fått flyvninger ”ødelagt” av bråkete barn, og at en av fem (18%) vil oppfordre Ryanair til å begrense antall barn om bord i flyene."
Stephen McNamara i Ryanair kom i tillegg med denne friske uttalelsen:

    – Vi elsker alle våre egne barn, men det er tydelig at vi foretrekker å unngå andres ”små monstre” mens vi er på reise. Halvparten av våre passasjerer ville foretrukket å dele opp flyet i en ”voksenseksjon” og en ”familieseksjon”, men det er dessverre umulig på grunn av vår ”free seating policy”. Vi vil likevel innføre barnefrie flyvninger på de mest populære rutene fra og med starten av vintersesongen på grunn av det klare kravet fra våre passasjerer.
EU gjøre det lettere å klage på Ryanair - se hvorfor

– Blir neppe introdusert

Men i dag, 5. april, avslører Ryanair at det hele bare var tull i en pressemelding:

    – Undersøkelsene våre var reelle. Mange passasjerer er misfornøyde med andres barn, men forslaget var en spøk, og vil neppe bli introdusert. Reaksjonene i media var imidlertid veldig positive, og mange kommentatorer mente det var en god idé, sier Ryanair's Stephen McNamara.
Både tv2.no og na24 var blant de norske mediene som gikk fem på. Og det var kanskje ikke så rart, ettersom Ryanair var en dag for tidlig ute med aprilspøken, noe som strengt tatt ikke er vanlig prosedyre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er heller ikke første gang flyselskapet kommer med elleville forslag. Blant annet ønsker Ryanair å fjerne flytoaletter, i tillegg til at de tvinger passasjerer til å printe ut boardingkort før de er på flyplassen.

Se en oversikt over alle Ryanairs avgifter her