Foto: Radisson Blu Scandinavian Hotel
Foto: Radisson Blu Scandinavian HotelVis mer

Dette skal bli Nordens største hotell

Vil få 992 rom etter utbygging.

Firestjernershotellet Radisson Blu Scandinavian Hotel på Amager i København planlegger en massiv utbygging som vil gjøre hotellet til Nordens største. Hotellet har i dag 542 rom, men ønsker å utvide med 450 og dermed få nesten 1.000 rom.

Se hvilke hoteller i Oslo, København og Stockholm som er best likt

Hotellet, som allerede har 25 etasjer, ønsker å bygge på ytterligere ti etasjer, og også bygge på dagens parkeringsplass, skriver Tgt.dk. Dersom planene blir godkjente, og eierne er villig til å investere de rundt 500 millioner danske kroner som trengs, vil det utvidede hotellet stå ferdig i 2013.

710 rom er størst nå

Per i dag er det største hotellet i Norden Cab Inn Metro i Ørestad i Danmark, med 710 rom. Neste år åpner imidlertid et nytt hotell i København som får 814 rom. Men hotellet, som heter Bella Sky – Comwell Hotel Copenhagen, kan altså ikke smykke seg med tittelen særlig lenge, dersom Radisson Blu Scandinavian Hotel får gjennomslag for sine planer.

Utvidelsen av Radisson Blu Scandinavian Hotel og åpningen av Comwell Hotel Copenhagen vil tilføre 1.264 nye hotellrom til København. For byens hotellgjester vil det bety at hotellprisene vil holde seg lave. Berlingske Business har undersøkt hotellprisene, og funnet at mens Københavns hotellgjester betalte gjennomsnittlig 847 danske kroner per natt våren 2009, betalte de bare 688 danske kroner våren 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smarte tips til København-turen for deg med begrenset budsjett

Til København på helgetur? Foto: Stine Okkelmo
Til København på helgetur? Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Sjekk inn i København

Skal du reise til København i høst? Under ser du våre hotellanmeldelser fra Kongens by:

Hotel Front
Hotel 27
DGI-byens hotell
Nimb Hotel
Hotel Admiral
Hotel Fox