Dette motivet kan koste deg 10 år i buret

Tenk deg om to ganger før du knipser.

Det er ikke lenger greit å knipse bilder av politi i England - selv om de med sine hatter har vært en turistattraksjon. Foto: wikicommons
Det er ikke lenger greit å knipse bilder av politi i England - selv om de med sine hatter har vært en turistattraksjon. Foto: wikicommons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du må tenke deg om to ganger før du tar bilde av en god gammeldags Bobby
i disse dager. Tar du bilde av hvem som helst i det engelske politiet eller militæret, kan du risikere 10 år lengre ferie - på brød og vann.

Som resultat av en ny anti-terrorlov som trådde i kraft på mandag 16. februar, er det ikke lenger lov å fotografere militærpersonell eller politi i offentlighet. Det melder Telegraph.co.uk.

Grunnen til den nye lovgivningen er faren for at terrorister skal bruke slike bilder i sammenheng med å planlegge terrorangrep i landet.

...eller udefinert bot

Den nye loven har skapt furore blant britiske fotografer. For du risikerer ikke bare fengsel, men også udefinerte bøter. Det er ingen lover som tilsier at du ikke kan ta bilder i offentlighet i Storbritannia, men politi og militærpersonell kan nå sette enhver som tar bilder av dem under lupen, og stille spørsmål til bildene som blir tatt av dem.

Det finnes flere eksempler i britiske medier allerede på hvordan profesjonelle fotografer blir satt under det de føler er urettferdig tvil, når de tar bilder i offentlighet.

- Hvem sier at ikke politiet vil misbruke denne loven, når fotografer ofte blir sett på som "å være i veien" under blant annet demonstrasjoner og offentlige opptøyer, sier fotograf Justin Tallis til The British Journal of Photography.

Utlendinger med kamera foran Buckingham Palace vil antakeligvis ikke være mindre mistenkelige...

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!