Dette landemerket er favoritten

Eiffeltårnet kommer til topps i en ny avstemning.

Eiffeltårnet er verdens landemerke nr 1, ifølge denne kåringen. Foto: SXC
Eiffeltårnet er verdens landemerke nr 1, ifølge denne kåringen. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er hotellbestillingstjenesten Hotels.com som har latt leserne stemme over hvilket som er verdens favoritt-landemerke. Etter drøye 10.000 stemmer fra fem kontinenter, er det Eiffeltårnet i Paris som går seirende ut av avstemmingen.

Cirka 16 prosent av de som har stemt, synes at Eiffeltårnet er verdens landemerke nr. 1.

Det er lite som skiller andre- og tredjemann på lista: Andremann på lista er Peterskirken i Vatikanstaten, med 9 prosent av stemmene. På tredjeplass er det indiske kjærlighetspalasset Taj Mahal, med 8 prosent av stemmene.

Oslos landemerke

I forbindelse med rivingen av Holmenkollen, som var Norges største turistattraksjon, inviterte vi i DinSide leserne til å stemme over hvilket bygg i hovedstaden som fortjener tittelen Oslos landemerke. Av de kandidatene som vi hadde plukket ut, var det Operaen som gikk av med seieren - med 56 prosent av stemmene.

Nidarosdomen - Norges ledende underverk, ifølge en tidligere kåring på DinSide.
Nidarosdomen - Norges ledende underverk, ifølge en tidligere kåring på DinSide. Vis mer


Vigelandsparken og Monolitten er nummer to på lista, med 22 prosent av stemmene - og Akershus Festning er tredjemann på lista og ganske langt bak, med 8 prosent av stemmene.

Hva er Norges flotteste landemerke? Del dine meninger i debattforumet nedenfor.

I 2007 lot vi DinSides lesere stemme over Norges syv underverker. Blant de 21 menneskeskapte underverkene som leserne kunne stemme pa, var det Nidarosdomen som vant - med 25 prosent av stemmene. Trollstigen kom på andreplass og Atlanderhavsvegen på tredjeplass - med henholdsvis 23 og 22 prosent av stemmene.

Eiffel

Eiffeltårnet er 312 eller 324 meter høyt, avhengig av hvilket punkt man måler til. 324 meter er høyden inkludert antenner. Tårnet ble tegnet av Gustave Eiffel, og ferdigstilt til Verdensutstillingen i Paris i 1889.

Eiffeltårnet er åpent for publikum hver dag året rundt, men med litt forskjellige åpningstider i forhold til sesong.

Det er selvsagt gratis å beundre tårnet fra utsiden, men dersom du ønsker å ta Eiffeltårnet nærmere i øyesyn, må du betale. Inngeng via heis til tredje etasje koster 8 euro for voksne, men tar du trappene opp slipper du unna med 4,50 euro. Heisadgang til toppen koster 13 euro.

Du kan lese mer om Eiffeltårnet på tårnets offisielle nettside.

Golden Gate-broen. Foto: www.aviewoncities.com
Golden Gate-broen. Foto: www.aviewoncities.com Vis mer


Amerikanere

De neste tre på topplista over verdens flotteste landemerker, er alle amerikanske, og er alle belønnet med 7 prosent av leserstemmene:

Golden Gate-broen i San Francisco
Empire State-bygningen på Manhattan, New York
Frihetsgudinnen på Liberty Island, Hudson River i New Yorks havn

Lar arkitekturen bestemme

Den samme undersøkelsen viser at spanjolene er den nasjonaliteten som i størst grad bestemmer reisemål ut i fra arkitektur: 83 prosent sier at de har besøkt en by kun for å oppleve de arkitektoniske ikonene. Italienerne følger ganske tett etter spanjolene: 80,4 prosent sier de har reist for å oppleve et landemerke.

Hva er Norges flotteste landemerke? Del dine meninger i debattforumet nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer