Dette koster familieferien

Det er dyrt å være forelder. DinSide sjekket prisene på fem familiedrømmeferier i perioden 1. - 7. juli, 2006. Vi søkte etter transport, overnatting og adgang til attraksjoner i de gjeldene områdene. Vi har søkt etter gunstige pakkekombinasjoner der dette har vært mulig. >> Tilbake til innledningen

9.760 kroner per person

Si hei til Mikke og Minnie i ferien.

Foto: Mark Ashman/Disney via Getty Images/All Over Press Foto: Mark Ashman/Disney via Getty Images/All Over Press
Si hei til Mikke og Minnie i ferien.

Foto: Mark Ashman/Disney via Getty Images/All Over Press Foto: Mark Ashman/Disney via Getty Images/All Over Press Vis mer

Barnas fantasiferier

  1. Dette koster familieferien


Barnas paradis, Disney Worlds temaparker, behøver slett ikke koste skjorta - selv om den ofte gjør det. Følger du med på for eksempel nyhetsbrev fra nettreisebyråer eller fra de respektive reisetilbyderne, hender det at det dukker opp gunstige tilbud. DinSide fant et ukesopphold for en famile på fire for 1.595 dollar, tilsvarende 10.936 kroner ifølge DinSides valutakalkulator. I tillegg kommer flybilletter tur - retur Orlando.

Hva: Seks overnatting på budsjett.
Hvor: Orlando, Florida, USA.
Aktiviteter: Besøk på Disney Worlds temaparker.
Pris: 10.936 kroner (1.595 dollar) for overnatting og fri adgang til alle temaparker i sju dager. Dernest tilkommer flybilletter fra Oslo/Sandefjord via Supersaver og Air France og KLM pålydende 28.102 kroner.
Pris per person: 9.760 inkludert flybilletter. Noen måltider er inkludert.
Nett: Disney destinations

8.162 kroner per person

Barnas fantasiferier

  1. Dette koster familieferien


Cruise har blitt et middelklasseprodukt og stadig flere kjøper cruiseferie, også barnefamilier. Hos for eksempel Royal Caribbean, som eier Royal Caribbean Cruise Line og Celebrity Cruises, meldes det at selskapet tok med seg 3,5 millioner mennesker på sine 29 skip i 2004.

Star Tour firedoblet cruisesalget sitt fra 2004 til 2005. De mener at grunnen til salget er at deres samarbeidspartnere, Norwegian Cruise Line, Royal Carribean Cruise Line og Thomson, satser mer på barnefamilier. Ombord på dagens cruiseskip er pris for barn, barnelugarer og aktivitetsprogrammer tilpasset alle aldersklasser - fra babyer og opp til tenårene.

Bading, en naturlig del av cruiseferien.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Bading, en naturlig del av cruiseferien.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Hva: Cruise på båter med et bredt sortiment av aktiviteter.
Hvor: Middelhavet, Karibia og en rekke steder over hele verden.
Aktiviteter: Golf, bading, spa, kino, show, basketball.
Pris: 27.811 kroner for en ukes cruise med RCCL i Middelhavet, utreisehavn Barcelona. Kost, lugar av rimeligste standard og tips er inkludert. I tillegg kommer flybillett Oslo-Barcelona for fire personer. Billigst reise fant vi ikke hos cruisetilbyderen, men hos Supersaver. 8.162 kroner kostet to voksenbilletter og to barnebilletter totalt hos nettselskapet i samarbeid med Air France, KLM og SN Brussels Airlines.
Pris per person: 8.933 kroner. I tillegg kommer transferovernatting i Barcelona.
Les mer: CRUISE OG DUS: DinSide tester cruiselivet
Nett: Royal Caribbean

8.960 kroner per person

Eget hus i Toscana i ferien.
Eget hus i Toscana i ferien.

Vis mer

Barnas fantasiferier

  1. Dette koster familieferien


Å leie eget hus kan være deilig for mange familier. Da får foreldrene eget værelse og man kan lage i stand mat slik minstemann helst vil ha det. På markedet finnes et vell av tilbydere. Vi sjekket hva det kan koste å leie feriehus i Toscana hos ABC Travel Service. For et hus i det landlige området Campagnaticoc koster det i juli 10.990 kroner for et hus med to soverom og fire sengeplasser, hage og privat basseng. I tillegg må man regne på hva det koster å fly til Toscana.

Hva: Husleie.
Hvor: Toscana, Italia.
Aktiviteter: Avslapning og hygge. Mat og drikke. Turer i historiske og vakre omgivelser.
Pris: 35.842 kroner inkludert flyreise og overnatting.
Pris per person: 8.960 kroner.
Les mer: Kunsten å leie feriehus
Nett: Turismo Toscana, ABC Travel Service

3.903 kroner

Strand og lek, viktig ingrediens på pakketuren.

Foto: Rune Olafsen Foto: Rune Olafsen
Strand og lek, viktig ingrediens på pakketuren.

Foto: Rune Olafsen Foto: Rune Olafsen Vis mer

Barnas fantasiferier

  1. Dette koster familieferien


Pakkereisen er en enkel, behagelig og rimelig løsning for barnefamilier. Det er bare å sette seg ombord på flyet, og fra flyplassen på destinasjonen for ferien er det bussfrakt til hotelldøren.

Hva: Chartertur med opphold i toromsleilighet.
Hvor: Samos.
Aktiviteter: Strand- og badeliv, naturopplevelser ved Votsalakia, utflukter til kulturelt og historisk betydningsfulle steder som for eksempel Patmos, hvor Johannes mottok sine åpenbaringer, eller til Tyrkia. Her finnes også muligheter for å hygge seg på øyas mange restauranter.
Pris: 16.610 for hele familien. Kost kommer i tillegg.
Pris per person: 3.903 kroner.
Les mer: DinSides restplassoversikt
Nett: Star Tour

1.535 per person for tre dager

Feriedrøm for barn.

Foto: Kenneth Bruun
 Foto: Kenneth Bruun
Feriedrøm for barn.

Foto: Kenneth Bruun
Foto: Kenneth Bruun Vis mer

Barnas fantasiferier

  1. Dette koster familieferien


Både unger og voksne koser seg i Danmark. En todagers fornøyelsesreise til Legoland med bil ombord på Color Line fra Larvik til Hirtshals koster 6.140 kroner inkludert to netter på familierom på hotell og adgang til Legoland-parken i Billund. En ukes opphold vil følgelig koste 14.326 kroner.

Her finnes en rekke pakketilbud som kombinerer ferge, overnatting og adgang til Legoland. Sjekk med fergeselskapene Color Line, Stena Lina og Fjordline. Også på Legoland.dk finnes det gunstige pakkepriser.

Hva: Opphold på Legoland.
Hvor: Billund, Danmark.
Aktiviteter: Fornøyelser i den populære Legoparken.
Pris: 6.140 kroner for overfart, to døgn på hotell og Legoland-billetter.
Pris per person: 1.535 kroner per person for tre dager. For en ukes ferie til Legoland må en tobarnsfamilie ut med 3.581 kroner per person.
Les mer: DinSides Danmarks-arkiver
Nett: Color Line, Legoland