Dette kjøper vi med oss på ferie

Stapper bilen full med klær, vin og godterier.

Mange, særlig de over 60 år, passer på å få med seg noen vinflasker hjem. Foto: Colourbox
Mange, særlig de over 60 år, passer på å få med seg noen vinflasker hjem. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange nordmenn synes det er kjekt å reise på bilferie fremfor å sette seg på et fly. Det er ikke så rart, for da slipper man å forholde seg til innsjekkingstid, sikkerhetskø og ikke minst bagasjerestriksjoner.

Har du egen bil kan du ta med deg både det ene og det andre hjem fra ferien - uten å måtte tenke på overvekt.

Og vi nordmenn er glade i å handle når vi er på ferie.

Stenas Reisebarometer for 2009 spurte et landsrepresentativt antall nordmenn som enten har vært på bilferie eller skal det, hva de handler med seg hjem. Stikkordene er klær, vin og godterier.

Les også: Er dette verdt svensketuren?

Kvinner og klær

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at kvinner er mer ivrige på å handle med seg klær enn menn (71 prosent mot 41 prosent). Aldersmessig er det de mellom 18 og 30 år som helst vil handle klær - 74 prosent av dem (både menn og kvinner) er opptatt av dette.

Mens de unge helst vil på klesjakt, vil 67 prosent av dem som er over 60 år gjerne kjøpe med seg vin hjem. Brennevin og øl er ikke så populært - rundt 30 prosent kjøper med seg dette.


Søtt og godt

Godterier står også på handlelisten hos mange. 60 prosent av dem mellom 31 og 40 år kjøper dette, mens interessen er litt mindre for dem under 30 år eller over 40 år (47-49 prosent). Antagelig har dette å gjøre med at folk mellom 30 og 40 år gjerne har barn i skikkelig "godisalder".

Er det noe å spare på å kjøpe godis i taxfreebutikken på flyplassen? Vi gjorde en test.