Det er ikke forbudt å ta med seg disse fra hotellrommet. Foto: Kristin Sørdal
Det er ikke forbudt å ta med seg disse fra hotellrommet. Foto: Kristin SørdalVis mer

Dette kan du ta gratis med fra hotellrommet

Ikke alt blir sett på som tyveri.

Vi har tidligere sett på hva hotellgjester tar med hjem, og her kommer en beroligende oppfølger: Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å ha tatt med deg dusjsåpen fra hotellrommet hjem. Dette er nemlig helt ok!

Toalettartikler: Vi elsker å ta med disse

Inkludert i romprisen

Såpe, sjampo og balsam i småflasker regnes som engangs toalettartikler og er inkludert i romprisen. Det blir derfor ikke sett på som tyveri om du tar med deg noen av småflaskene med såpe hjem.

– Små toalettartikler som sjampo, balsam og såpe sier vi ikke noe på om gjester tar med seg. Det samme gjelder penner og aviser, sier driftsdirektør i Thon Hotels, Anders Lindvall, til DinSide.

Tomme flasker er noe du kan ta med deg hjem for eksempel til bruk ved en senere anledning, som når du skal fly med bare håndbagasje. Da kan det være greit å helle sjampoen du har hjemme over i slike småflasker, siden disse passerer innenfor væskebegrensningene i flytrafikken.

Se også: Slik reiser du med bare håndbagasje

Ikke ta med deg håndklær eller badekåpe

– Litt større saker som åpenbart vaskes og brukes flere ganger som håndklær og badekåper er noe vi ikke ønsker at gjestene tar med seg, sier Lindvall.

– Dersom noen tar med seg gjenstander som hører til hotellrommet, som for eksempel en lampe eller bilde, ser vi på dette som tyveri. Vi forsøker da alltid å løse dette i minnelige former med vedkommende, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kommer avgiftene her også: Hotellene som tar betalt for fjernkontrollen

Miljøvennlig alternativ

Det er også hotellkjeder som ikke har småflasker eller andre toalettartikler som er mulig å ta med seg hjem. De har heller, av miljøvennlige årsaker, dispensere som blir påfylt etter behov.

– Grunnet miljøhensyn har vi ikke småflasker med sjampo og balsam på våre rom. Vi har det heller i dispensere, sier Trine Thorbjørnsen i Scandic Hotels til DinSide. Vi har heller ikke morgenkåper eller slippers som standard på noen av våre norske hoteller, så dette er ikke mulig å ta med seg. Det gjestene kan ta med seg er vårt eget magasin, Scandic Living, som ligger tilgjengelig på alle rom og i fellesområder, avslutter hun.

Drikker du av glassene på rommet? Dette får deg kanskje til å slutte med det ...