Dette gjør du med taxfree-posen

Litersflasker kan normalt ikke bringes med i håndbagasjen, men taxfreevarer blir delvis unntatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye sikkerhetsregler

  1. Pakketips
  2. Dette gjør du med taxfree-posen


Kjøper du for eksempel vin på reisen, må du pakke den i innsjekket bagasje før avreise. Husk å pakke den godt inn, slik at ikke egen og andres bagasje blir tilgriset om flaskene går lekk.

Større væskebeholdere (som drikkevann, vin og parfyme) som du kjøper i butikkene innenfor sikkerhetskontrollen kan du ta med om bord i flyet. Om du skal reise videre med nytt fly og må gjennom ny sikkerhetskontroll på ankomstflyplassen, må taxfree-varene medbringes i forseglet pose der kvitteringen følger med. Slike poser kan du få med deg som håndbagasje om kvitteringen viser at varene er kjøpt samme dag. Dette gjelder innad i Norge/EU/EØS/Sveits.

Dersom du kommer fra et land utenfor EU/EØS/Sveits, lander i et EU/EØS-land og skal fly videre, må du gjennom en ny sikkerhetskontroll. All væske som ikke fyller kravene (største tillatte beholder inneholder kun 100ml og totalt antall beholdere må passe inn i gjennomsiktig, lukket pose som maksimalt rommer en liter) vil da bli beslaglagt i sikkerhetskontrollen. Det hjelper ikke at du oppbevarer den i forseglet pose. Posen er ikke forseglet innenfor EU/EØS/Sveits.

Den beste anbefalingen for taxfree-shopperne er derfor å handle på siste mulige taxfree-sentral. Enten på siste mellomlanding, eller for eksempel i ankomstbutikken på Gardermoen.