Dette er verdens største edderkopp

Ikke lyst til å møte den? Da reiser du ikke til regnskogen i Sør-Amerika.

Bø! Ble du skremt nå? Foto: National Geographic
Bø! Ble du skremt nå? Foto: National Geographic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi finner de utroligste skapninger på denne kloden, og kjempetarantellaen er en av dem.

Antageligvis grøsser du til når du ser videoen av drapsmaskinen lenger ned i denne artikkelen, men det er vanskelig å ikke bli fascinert av skapningen.

Vi snakker om en tarantella, nærmere bestemt en såkalt goliattarantella, eller bird-eating tarantula, eller theraphosa blondi, som er det latinske navnet. Kjært barn, mange navn?

Den kan bli opptil 30 centimeter stor fra bein til bein, og ha tenner på opptil 2,5 cm. Som det ene navnet forklarer, kan denne tarantellaen sette til livs ganske store lekkerbiskner - rotter, mus, firfirsler, kakerlakker og andre passelig store kryp som befinner seg i nabolaget. Fugler er faltisk sjelden på menyen - til tross for navnet.

Og nabolaget, det er regnskogen i det nordlige Sør-Amerika (Ecuador, Colombia, Peru, Brasil, Venezuela). Så da vet du hvor du IKKE skal reise på ferie, dersom denne skapningen får håret til å reise seg på hodet ditt.

Selvsagt er denne frykten helt ubegrunnet. Tarantellaen er snart nok til å vite at et menneske ikke er et potensielt bytte. Den stikker heller av, enn å måtte ta en konfrontasjon med en skapning som er så mye større.

Likevel, føler den seg truet, kan den bite med huggtennene sine. Er du heldig, biter den et tørrbitt, altså uten å sprøyte inn gift, men er du uheldig, spanderer den gift attåt. Du dør ikke av det, men det er ikke behagelig, og området rundt bittet vil hovne kraftig opp, og verke noen timer. Det sies at bittet ikke gjør mer vondt enn et vepsestikk.Lyst til å vite mer om goliattarantellaen? Sjekk denne nettsiden: www.animalpicturesarchive.com