Se dem fly i video av galskapen lenger ned i artikkelen. Foto: miveo.com
Se dem fly i video av galskapen lenger ned i artikkelen. Foto: miveo.comVis mer

- Dette er verdens råeste basehopp

Et nytt fjell ble for kort tid siden "åpnet" på Vestlandet. Ønsker du å se vingedraktaction på enda nærmere hold enn videoen under, så finnes det faktisk en noe spesiell turoperatør for dette...

Basehopperne på Vestlandet har funnet en ny favoritt. Ved Bødalsfjellet innerst Lodalen, flyr adrenalinjunkiene ut en smal dal som heter Kjenndalen. Dette er et juv som ikke er egnet for vanlig basehopp med kun fallskjerm. Hopperne bruker såkalte vingedrakter og flyr sikksakk mellom fjellveggene før de havner utover Lodalen.

Even Flo gir deg som tilskuer muligheten til å se vingedraktaction på nært hold fra fjellet bak Hotel Alexandra i Loen. (Ikke samme fjellet som blir vist i videoen under)   Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Even Flo gir deg som tilskuer muligheten til å se vingedraktaction på nært hold fra fjellet bak Hotel Alexandra i Loen. (Ikke samme fjellet som blir vist i videoen under) Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Hårete pionerhopp

- Førstemann som hoppet var Espen Fadnes. Vi var en kameratgjeng som hadde siktet oss ut fjellet og sett på det lenge, før vi endelig klatret opp for å ta det første hoppet. Når vi stod på toppen, så diskuterte vi om det var teknisk mulig å utføre hoppet. Det så hårete ut, sier Even Flo, som er en kjenning i det norske basehoppemiljøet.

Bli med på ekstremdykking i Panamakanalen...

Tre av de fire bestemte seg for at det var for stor risiko å utføre hoppet. Men så forandret Fodnes mening og "åpnet" veggen.

- Du har cirka halvannet minutt flygetid før du må dra i snoren. Dette er en av verdens råeste og mest spektakulære hopp du kan gjøre med vingedrakt. Helt på øverste hylle, mener Flo.

Selv driver stryningen Flo sitt eget eventselskap som arrangerer basehopp/vingedrakt-turisme på nært hold fra 350 kroner. Sjekk Tour De Flo om dette er noe du kunne tenke deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Off piste i Alpene...

På videoen under er det Tom Erik Heimen som hopper. En av fem personer som frem til nå har utført den spektakulære flyturen etter pioneren Fadnes.

Artikkelen fortsetter under videoen

Se video fra hoppet her:Når vi er inne på temaet basehopping med vingedrakt, så se denne videoen. Visstnok ikke en nyhet blant den harde kjerne som utøver ekstremsporten, men du får en inntryk av hvor nære kanten det går ann å fly i over 200 km/t og fortsatt komme ned med et smil.

Tyskere i campingbil på vei opp Trollstigen får seg nok en liten hodevrider om de passerer på en hoppedag...